Resrutt & planer

2018

Efter Sverigevistelse i jul och nyår fortsätter vi vår resa norrut. Kuba står på önskelistan och kanske lägger vi båten på Curaçao under orkansäsongen. Vi planerar att vara hemma i Sverige under sommaren och del av hösten. Sedan får vi se!

”Sailing plans are something you write in the sand at low tide”

2017

Januari till maj 2017 seglade vi i den södra delen av Karibien dvs Windward Islands som omfattar öarna Grenada till Martinique och Leeward Islands som omfattar öarna Dominica till Antigua. I maj lämnade vi båten på land i Jolly Harbour på Antigua och åkte hem till Sverige.

I mitten av november återkommer vi till Antigua och sjösätter sedan styr vi norr ut. Planen är nu att besöka den norra delen av Karibien från Antigua sett. Vi börjar med de norra Leeward Islands som omfattar Montserrat till Anguilla. Sedan är nog 2017 till ända.

”Sailing plans are something you write in the sand at low tide”

2016

Vi kastade loss på Långfredagen den 25 mars och det var 4 grader ”varmt” i vattnet.
Efter att ha rundat Sverige och seglat Västkusten upp gick vi till i Norge och tog sedan ”omvägen” via Shetland och Orkney ner till Skottland. Framme i Skottland gick vi Kaledoniska kanalen

Via Nordirland seglade vi till Isle of Man för TT race och sedan vidare till Malahide på Irland och strax före Midsommar lämnade vi båten i Malahide och åkte hem under ett par månader. I mitten av augusti seglade vi vidare över den beryktade Biscayabukten till Spanien och utför Portugals kust och styrde sedan mot Kanarieöarna. I slutet av november gick vi med ARC – Atlantic Rally for Cruisers över Atlanten och den 10 december angjorde vi Rodney Bay på St Lucia. Julen firade vi tillsammans med många Skandinaver på ön Bequia och nu är det 29 grader varmt i vattnet.

Totalt har vi seglat drygt 6900 nm detta år!

2015

Under maj 2015 seglade vi hem vår båt från Cherbourg till Vaxholm, 1000 nm stod det på loggen när vi närmade oss Öland.

Båten låg i hemmahamn fram till mitten av augusti då vi kastade loss och seglade i väg mot Åland och Finland och fick två veckor helt fantastiskt, vackert sommarväder. Ni kanske minns att sommaren var riktigt bedrövlig och att det fina vädret dröjde ända till mitten av augusti.

I början av september styrde vi upp längs den svenska kusten, med många stopp på vägen. Vi hade tur med vädret igen, oftast soliga och för årstiden varma dagar. Höga Kusten var fantastiskt, underbart vackert och vi var i princip helt ensamma i alla hamnar och naturhamnar. Vilket var en fördel när vi badade bastu och doppade oss i havet och det vi gjorde var och varannan dag.

Vi vände hemåt när vi kom till Holmön strax norr om Umeå, temperaturen gick under nollan på natten och det tyckte vi var en tydlig signal. Efter 5 veckors ”Norrlandssegling” angjorde vi bryggan i hemmahamnen. Och där ligger båten och väntar på att vi ska kasta loss igen!

Totalt har vi seglat drygt 2500 nm detta år och det får vi väl betrakta som godkänt med ny båt och allting.