Äntligen påväg norrut

Vi lämnade det senaste blogginlägget med att vi var på span efter ett välputsat väderfönster för att ta oss upp i irländskasjön dvs mellan England och Irland.

Innan avfärd bytte vi anod och fettade proppen, praktiskt med tidvatten.

Vi hittade ett fönster som var så bra att vi svischade förbi Dublin och hamnade efter 59 timmar och 431 seglade distans ända upp på Nordirland och Belfast. Där gjorde vi ett kort stopp för att sedan ta oss motorerande upp längs kusten, detta eftersom vinden lyser med sin frånvaro. Vi tycker det är ganska tråkigt att gå för motor, så gjorde vi korta hopp och ankrade i någon trevligt vik, för när det är såhär lugnt kan man ankra var som helst.

Första parkett i Belfast med Titanic museumet i bakgrunden.
Det magnifika Titanic museumet
Här byggdes Titanic, Jeanette står vid fören.
Allan som vi träffade i Belfast, tog en tur med motorcykeln och fotograferade oss när vi låg i Browns Bay.
Inte mycket kvar av Red Bay Castle
Pubbesök med “galoppbetting” i Red Bay

Motorerandet har tagit oss upp till ön Rathlin som ligger precis norr om fastlandet, en perfekt ö att vandra på och njuta av natur och utsikt. Rathlin har en lång och spännande historia, mer i närtid kraschade Richard Branson här, du kan läsa mer om ön på denna länk: http://www.rathlin-island.co.uk/index.html

Rathlin Harbour
East Lighthouse på Rathlin
Writers Chair med inskription av Seamus Heaney, nobelpristagare 1995, tack Mats Båvner för tips om att vi skulle sätta oss i den.
Den upp och ned vända fyren West Lighthouse Rathlin
Det börjar närma sig Påsk
Bensträckare
Rathlin Harbour från andra hållet.

Det gäller och tima strömmarna så de är med oss och häromdagen satte vi hastighetsrekord för motor, 12 knop med hjälp av strömmen. Vi har även passerat en annan milstolpe och det är 1000 seglade nautiska med båten.

Nu är bara ett kort hopp kvar till Skottland, ön Islay är bara 21 NM bort, men vi kanske börjar med ön Gigha.

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “Äntligen påväg norrut

  1. hello Jeannette and Frederik! Nice to have news from you! I noticed that you arrive at Islay…….So nice Whisky they Make! Have a think to me when you’ll drink a Lagavulin glass, the whisky I prefer……Ardberg is good too!!! Enjoy your sailtrip.

    Kindly to both of you, Serge

  2. Ååååå, nå er dere på en fin plass. Irland var kjempefint. Og enda finere er det i Skottland. Så masse flotte, gjestfrie mennesker. Morsomt å følge dere 🙂 Klem fra Janne

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.