ARC Dygn 10

Efter 16 timmars motorgång så kom då vinden till slut tyvärr dock en kryssbog, vi tycker att kryssbogar är obekväma. Men vi tar hellre det än att köra motor, även om motorgång är bekvämt så är det tråkigt.

Gårdagen bjöd även på muffinsbak av IKEAs muffinmix som vi införskaffade på Lanzarote. Det är väl inget vi kan rekommendera men under omständigheterna så gick de åt.

Vi har haft en fripassagerare i form av en liten fågel i några dagar, tyvärr verkar det som att den kom för den sista vilan. Så igår eftermiddag fick den en sjömansbegravning.

Annars är det ganska lite djur så här ute på Atlanten enstaka fåglar i bland och tyvärr inga delfiner. Vi hade även gärna sett val men vi vill inte ha närkontakt som en annan ARC båt, som vi skrev om i ett tidigare inlägg.

Allt väl ombord och vi kämpar på.
Jeanette, Tova, Erik, Fredrik och Fredrik

7 thoughts on “ARC Dygn 10

  1. Hoppas ni hinner baka lussekatter ocksa innan Lucia. ??? Har ni med er pepparkaksdeg?? Jag kan skicka lite med en mås för vi fick över. Skynda på nu!!

  2. När man läser bloggar från båtar som valde att ta en mer sydlig passage har det senaste dygnet handlat mycket om hängande segel och badande besättning i en stilla ocean. Ni verkar ju dock ha iaf styrfart, 5,5 kn, med det kanske är gjutjärnsgenoan som får jobba… 12 båtar är redan i mål men jag antar att de fått prioritera bort muffinsbak, sjömansbegravningar och valspaning.

    Har det blivit någon fisk?

  3. Så roligt att läsa hur ni har det på båten. Vi har pratat om att åka husbil i 12 km/h…Skönt ni fick lite vind! Sköt om er!
    Hälsningar
    Maria

  4. Härligt att ni kan gotta er lite också med bröd o muffinsbak 🙂 . Följer er med spänning både här och via appen!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.