ARC Dygn 16

“Atlanten ligger blank som ett nybonat golv”. Så var det för oss i går kväll och det fanns bara en mycket liten dyning och vi förundrades över hur stilla Atlanten kan vara. “Pentan” har fått bekänna färg.

Gårdagens höjdpunkt var i alla fall den nybakade sockerkakan som Jeanette bjöd på till eftermiddags fikat. Normalt brukar vi fika köpta kakor med transfetter och hela tjotablängen, så du kan säkert förstå hur gott sockerkakan smakade där vi satt uti bleket.

Nu är vi äntligen ute ut stiltjen och har seglat sedan sent igår kväll. Nu på morgonen har vi satt kurs rakt mot St Lucia och har ca 5 m/s i ryggen. Efter tips av från Mats och Lena provar vi nu en ny segelsättning som de tycker fungerar bra på deras Yasmine.
Segelsättningen är gennaker, spirad genua och revad stor. Genuan styr in vinden till gennakern som normalt skulle vara skymd av storen och storen stabiliserar och gör så att vi inte rullar så mycket. Denna segelsättning verkar fungera riktigt bra på Bushpoint också.

Vi kom att tänka på en sak som vi kanske måste förklara. Nu när vi seglar kan vi inte läsa eller svara på kommentarer som kommer till bloggen. Så om du tycker att vi är tråkiga som inte svarar så vet du varför. Vi ser så mycket framemot att läsa alla kommentarer när vi kommer fram.

Allt väl ombord och vi kämpar på.
Jeanette, Tova, Erik, Fredrik och Fredrik

2 thoughts on “ARC Dygn 16

 1. Detta låter kanon… nu kommer vindarna…

  Tävlingen är spännande också,
  jag var tvungen att göra ett kalkyl blad för att se hur vi alla ligger till,
  jag delar detta och försöker uppdaterad det då och då…
  Lägger in senaste rapporterade positionen m.m. .. Scrolla ner och se hur Ni ligger till….

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZMXOFg0J2g2HlYAkPvqILklPlo-FIfJFg9Dt2SGCeJk/edit?usp=sharing

  Hoppas att det fungerar att öppna för Er….
  Lagsta värdet “leder”.. Just nu Fredrik M… 🙂

  //Mats

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.