ARC dygn 3

Vårt tredje dygn blev det snabbaste hittills och med en vindstyrka på 9-11 m/s avverkade vi nästan 170 distans! Vi har två rev i storen och focken ute, ganska lite segel m a o. När man seglar så snabbt på bidevind till halvvind är det ganska jobbigt men våra kroppar håller på att anpassa sig till att vara i konstant rörelse även vid sömn.

Vi har sol, sol/molnigt och fått två korta regnskurar dock inte tillräckligt för att få bort saltet som blivit kvar efter Atlantenvattnet som sköljt över båten det senaste dygnet.

Under vårt tredje dygn tappade vi sikte på land och de andra ARC båtar vi sett på AIS försvann från våra plottrar. I natt såg vi två handelsfartyg på AIS men det var allt.

Allt väl ombord och vi kämpar på.

S/y Bushpoint
Jeanette, Tova, Erik, Fredrik och Fredrik

13 thoughts on “ARC dygn 3

 1. 170 nm med vinden mot är bra jobbat. Vad har ni för sjö? Stampar det eller är vågorna för stora? Bidevind på 10m/s tenderar att göra livet lite… snett. Men se det från den ljusa sidan, när ni hittat de nya ställena att sätta fötterna på nu när golvet bestämt sig för att agera vägg och när balansorganen vant sig har ni förhoppningsvis alla fått ordentliga sjöben för resten av resan samt jobbat upp snitsen på att ha vätskan kvar i koppen hela vägen fram till läpparna… Hoppas ni kan laga juste mat i lutet i alla fall (och får behålla den).

  Tänker på er – clear skies!
  (H)

 2. Skönt att höra att allt är bra. Det är otroligt roligt att följa er på appen ett par gånger per dag. Såg ut som om ni hade svaga vindar initialt men att ni sedan en tid har bra fart och för några minuter sedan höll en ganska rakt västlig kurs och gör 6,6 knop.
  Kämpa på och sköt om er!
  Christel och Johan

 3. Vi har full koll på er?. Lite obehagligt att ni inte har andra båtar eller land i sikte?.
  Kram Christel

 4. Hej, vad roligt att allt går bra, vi följer er på appen, fast det är MYCKET roligare med ⛵️-bloggen. Imorgon åker jag Johan och Jackson till Gossos och vi ska bara ta hand om oss själva, inget fix bara dra runt i myskläderna och njuta av stillheten där uppe, i december drar säsongen igång ⛷? och stugan är uthyrd hela säsongen så nu dröjer det en stund innan vi åker igen…

  Kramar “en masse” till er alla ?????

 5. Kul att höra av er försöker att hitta er på länken ni mailade det fungerade men var lte svårt att manövrera då min stora externa skärm är ur funktion
  Kramar från
  MAUD & HÅKAN

 6. Hej på Er! Vilket fantastiskt äventyr ni är ute på! Har tittat över alla era filmer o texter, snacka om häftigt!!
  Lycka till på er fortsatta färd över Atlanten!
  Hls
  Kåre

 7. Bra jobbat!!! Följer er ett par gånger per dygn. Ni har några båtar i er närhet bl.a en svensk båt. Kämpa på!!!!! Ni är fantastiska!!!!!!
  Missade starten då vi försökte rädda en jättesköldpadda den var tyvärr död.

 8. Vad härligt att ni kämpar på, som ni säkert vet så blir det varmare när ni seglar söderut.
  Kul att följa er på appen, vaknade kl 04.00 för att kolla var ni var idag!

  Rickard

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.