Atitlán och tillbaka

Nu har vi faktiskt hunnit hela vägen tillbaka till båten och det kändes väldigt skönt att vara tillbaka även om det är fantastisk att resa runt i Guatemala. Det är ett mycket vackert och trevligt land fast man ska vara utrustad med stort tålamod och en mjuk rumpa att sitta på, för det tar lång tid att resa. Sista etappen ”hem” var en bussresa på 14,5 timmar från sjön Atitlán till Rio Dulce och den stora anledningen är vägarbeten och alldeles för smala vägar för den mängd och tung trafik som ska fram.

Den allra trognaste kanske har följt oss via InReach mini som visar var vi är och hur vi rört oss. Här är länken https://eur-share.inreach.garmin.com/szo5u, men du hittar den även under rubriken ”Var är vi” på bloggen. Klicka i ”visa alla spår” så får du se hur vi rört oss hittills.

Med båt runt sjön Atitlán

Sist du hörde från oss hade vi precis kommit fram till sjön Atitlán som är omgärdad av vulkaner och det är vackert så det nästan gör ont. Vi har försökt att få med det på bild men det är svårt.

Runt sjön ligger flera Maya byar/städer med olika karaktärer. Till Panajachel sökte sig många sk. Hippies under 70-talet och sedan spred de sig över till byn San Marcos, där man kan säga att vår tids free spirit människor håller till i dag.

Skillnaden på byarna kan också ses på kvinnornas klädsel, för det är bara kvinnorna som fortsätter att bära de traditionella kläderna där färgtonen är olika mellan byarna. Enligt uppgift vi fått så var det de spanska erövrarna bestämde att de skulle vara olika färger på kläderna i de olika byarna. Men anledningen till detta får du vänta på tills vi får ihop vår Guatemala/Maya special, det kommer vara betydligt längre och mastigare!

Kunde inte motstå att ta med denna bild!

Vi håller även på och jobbar med ett bildspel som vi tror kommer att bli trevligt.

Nu återstår bara att förbereda det sista på båten, trä i segel, byta olja på motorn och lite annat smått och gott. Så inom en vecka är det nog dags att börja titta på vädret och börja röra oss ut floden och börja seglingssäsongen!

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “Atitlán och tillbaka

  1. Roligt att det blev så bra i Guatemala, underbara bilder från er vistelse, den stora sjön påminner mig om vår familjevistelse i Bariloche i Patagonien. Fortsätt att ha det bra, vi kollar vad ni har för er även om ni inte hör av oss varje vecka.
    Kramar till er båda
    Maud & Håkan

  2. Can’t wait for the bildspel and Guatemala/Maya special!!! Skont att vara “hemma” igen pa båten. Borta bra men hemma bäst! ❤️

  3. Verkar helt fantastiskt, njut! Här hemma har det regnat hela helgen, tänker att man då får tillfälle att tända ljus och sticka. Kram

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.