Billösa

Nu känner vi oss äntligen som långseglare och det av flera anledningar. Vi har börjat boa in oss så smått i båten och vi har haft de första besökarna och de tog dessutom med sig vår bil hem. Så nu är det apostlahästarna som gäller när vi ska någonstans.

Annika och Jocke var har verkligen hjälpt oss med att boa och göra båten till vår. Vi har umgåtts, spelat spel, turistat och seglat, och båten fortsätter att uppföra sig mycket väl. Gästerna fick även prova på när båten ställer sig på botten och de kan nog intyga att det är en märklig känsla.

Lagfoto
Bottenpromenad
Nattkänning
Badpojke
Rorgängare
Det är inte bara sandbotten i Bretagne
Fredriks musselpremiär

Fredrik har alltid varit väldigt skeptisk till musslor och ostron men ansåg att, ska de provas och ätas någonstans så är det här i Bretagne. Det visade sig att vår båtgranne, Serge, var en hejare på att öppna ostron så han ordnade en ostronprovning för oss. Serge berättade att det är lätt att skada sig när man öppnar ostron och att de franska akutmottagningar överhopas varje nyårsafton av skadade ostronöppnare.

Ostronöppning
Ostronskräck

Ostronen gick ner och var inte så tokiga, så ostronskräcken är botad. När det gäller musslorna gick det bättre och det kommer bli flera moules frites i framtiden.

Granit Rose besöktes
Mont d’Or avslutning
Bushpointkaffe

Nu är vi som sagt billösa och vi har några saker att få ordning på innan vi lämnar Treguier. Alla papper till Transportstyrelsen är inskickade för registrering, båten ska upp på land för att fixa en liten skada på bottenmålningen, skadan hände antagligen vid sjösättningen. Så om ett par veckor borde vi vara klara för att checka ut ur EU. Vårt första stopp får bli Guernsey för att bl a tanka, det lär vara halva priset där och det blir en del om man ska tanka 1500 liter.

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “Billösa

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.