Den som väntar på något gott

Nu finns det ett väderfönster till Havanna. Det är dessutom ett välputsat fönster, alltså antagligen med för lite vind för att segla så vi kommer nog behöva stöd av Volvo Penta. Golfströmmen kommer också att knuffa på och vi kommer till och med att segla en omväg för att få maximal hjälp av strömmen. Trots det kommer vi att vara framme snabbare än om vi tog den genare vägen. Det är i allafall vad alla våra program säger, så nu får vi se om teorin stämmer i praktiken, om inte annat så ska det bli roligt att åka snålskjuts på Golfströmmen.

På torsdag morgon kapar vi tamparna och räknar med att vara framme ungefär två dygn senare, som vanligt kan du följa vår färd, klicka på länken:  https://eur-share.explore.garmin.com/szo5u

Det är med blandade känslor vi lämnar El Milagro Marina som varit vårt hem i 6 veckor.

Poolen
Stranden
Yogabryggan
Köket
Duschen

De båtar som skulle söderut lämnade i söndags och när vi ger oss av på torsdag kommer vi till en början ha sällskap med den norska båten Numa. Vi viker av mot Kuba och Havanna och de fortsätter till Key West.

På Kuba ska det finnas Wi-Fi kort att köpa som ger en timmes access till nätet på sk. hot spots. Så vi räknar med att kunna förse dig med intressanta och spännande inlägg. Det blir nog en hel del historia, för oj vad vi har hunnit läsa på om Kuba under tiden vi har varit här i Mexico.

Jeanette & Fredrik

One thought on “Den som väntar på något gott

  1. Å jag som hoppades att vindarna skulle vända tillsvidare är på plats. Men kul för er att komma vidare på er resa. Ser fram emot nya historielektioner.😁

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.