Det rullar på, på Curaçao

Sakta men säkert så kommer vi mer och mer i ordning i båten och i förrgår fick vi t o m upp storseglet, så nu är alla segel på plats. Som du förstår har vi inte så bråttom och det är bra att inte ha så bråttom i värmen.

Men ibland måste man vila sig

Vi har också ett digert träningsprogram i form av yoga, pilates mer eller mindre varje vardag och där emellan så försöker vi simma. O ja, Fredrik är med på allt.

Yogastudio

Asanas

Dags för pilates

Det anländer nya båtar i princip varje dag som ska vara med på rallyt och igår träffade vi/Bushpoint systerbåten Tourterelle som är en brittiskregistrerad Allure 45. Nu börjar vi bli ett stort gäng som träffas kl 16.00 varje dag, här vid Barbara Beach, och BoB:ar (bring your own beer). Vilket betyder att folk kommer hit för att bada och svalka sig efter dagens arbete. Ju närmare helgen vi kommer så ökar antalet öl och kulminerar med Suzie Too Sunday, dvs inget båtarbete (eller annat arbete för den delen) på söndagar utan bara relax med picknick på stranden.

BoBing, fr v Jeanette, Fiona och Jenevora

En vanlig söndag

Pö om pö har vi börjat fylla matförrådet för kommande månader. Nu finns det ju mat att köpa i de länder vi kommer att besöka, förstås, men det känns bra att fylla upp båten med konserver och pasta för att sedan komplettera med färska råvaror allt eftersom.

GPS tracking

Nytt för denna säsong är att vi kommer att ha GPS tracking på Bushpoint. Vår satellittelefon kommer kontinuerligt skicka positionsrapporter till vår Predict Wind sida och på den kommer du kunna se var vi är och var ifrån det blåser samt hur mycket. Klicka på länken så får du ett smakprov https://forecast.predictwind.com/tracking/display/Bushpoint Länken finns redan nu på bloggen, på högersida under rubriken Var är vi? Men det blir nog roligare att kolla när vi börjar segla.

Jeanette & Fredrik

5 thoughts on “Det rullar på, på Curaçao

  1. Vilka pepparkakor! Så härligt det ser ut och jättekul att Fredrik gör dig sällis på allt😊👍. Må så himla gott kramen

  2. Ja usch vad lyxigt! Har har vi précis avklarat Halloween och på söndag ställer vi tillbaks klockan. Annars räknar vi ned till Thanksgiving och Jul i Flörida. Kramar pa er! Namaste

    • För oss blir det jul-och nyår i Cartagena och Halloween firade vi med middag ombord på Supertramp och kanske blir det Thanksgiving firande på Aruba tillsammans med amerikanerna. Kram på er!

  3. Men å va härligt det ser ut. Vi skulle åkt med😁.
    Njut o tänk inte på oss i blåst, mörker o kyla; jag är inte avundsjuk alls som ni märker

    • Det är så härligt Christel, men den första vecka regnade det lite varje dag, så här års kan det ju vara lite osäkert med vädret. Ni får komma och segla med oss en annan gång – varma kramar till er

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.