Ett beslut är fattat

Vi har efter mycket om och men bestämt oss för att inte följa med rallyt de sista dagarna upp till Belize, utan vi blir kvar här i Honduras Bay Islands. I slutet av april sätter vi kurs mot Rio Dulce i Guatemala och tar upp båten och åker hem i mitten på maj. Det var inte ett helt lätt beslut att fatta, men eftersom väder och vind ställt till det så att vi ligger efter schemat så skulle vår tid här på Bay Islands bli alldeles för kort för vår smak. Det är naturligtvis sorgligt att säga hejdå till våra rallyvänner som vi har spenderat så mycket tid med de senaste 5 månaderna. Vi är dock ganska många rallybåtar som ska till Rio Dulce under orkansäsongen så dem kommer se snart igen och ”seglingsvärlden” är liten, så vi är övertygade om att vi kommer träffa många rallybåtar på havet framöver.

Honduras Bay Island dvs Guanaja, Roatan och Utila ska ha bland de bästa dykvattnen i världen och vi vill ta tillfället i akt och tillbringa mycket tid under ytan här och Belize ligger ju på vägen upp mot USA nästa år.

Vi har dessutom legat inblåsta i Jonesville på Roatan under en vecka och har inte kunnat komma gång med dykningen ännu, utan dagarna har istället bestått av sociala aktiviteter.

Ankringen i Jonesville
Jolleutflykt
Roatans Venedig?
Lunchrast
Mangrovekanaler
Smalt på sina ställen
Kunde vara i Sverige?
Grosshandlarvilla på Roatan
Rallybandet jammar
Ölprovning pågår
Bean bag tävling – gissa vem som vann 🙂
Kram på dig!
Mysstund med Sengångaren Olivia
Kusiner?

Så vi hoppas att i nästa inlägg kunna rapportera om fantastiska dyk och att vi även sett valhaj som är den största fisk som finns. Utila är en av de bättre platserna där man kan simma med valhaj, så vi håller tummarna!

Jeanette och Fredrik

5 thoughts on “Ett beslut är fattat

  1. Vilka fantastiska bilder och filmer ni har publ. på feijan. Jag ser med stort intresse och kommer att följa era framtida strapatser. Här firar vi i helgen “fest i Flen”. Kan f.övr. hälsa från Siv o N-E som möttes upp på stan.

    • Hej Tommy & Ingalill

      Tack så mycket! Det är alltid kul när någon kommenterar då vet vi att det kommit fram och att det i alla fall någon som läser 🙂 och extra kul är det förstås med kommentarer från Flen. Hälsar Fredrik

  2. Hejsan Jeanette,
    Inte visste jag att du kramat en sengångare med samma namn som jag. Jätte kul! Ta med henne hem. Kramar Olivia

  3. Vilket underbart ställe och härligt sällskap jag förstår att det är svårt skiljas. Söta djur också kram från Fia

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.