Genom Skotte land

Nu har vi tagit oss rakt igenom det skotska höglandet och det blev precis som vi hoppades på, att denna gång skulle vi äntligen få se något av landskapet! När vi 2016 gick igenom kanalen hängde regnmolnen lågt och tungt, men denna gång visade sig Skottland från sin allra bästa sida. Till och med så att det badades ett par gånger, visserligen skiljer sig temperaturen för vad som anses badbart från hemma, men vill man ha ett dopp i Loch Ness på meritlistan, så är det bara att hoppa i!

Fort Augustus

Vår förstärkning på besättningssidan, syster Jessica och svåger Fredrik, var ett mycket välkommet umgänge, men också till stor hjälp vid slussningen genom de 28 slussarna och 100 km Kaledonisk kanal.

Ja, ja det kom någon regnsskur
Samkväm på charterbåten “Steady”
Neptune’s Staircase, Fort William
En och annan fiskebåt använder kanalen också

När vi ändå hade kanalångan uppe så klämde vi även den lilla kanalen Crinan. Där är det old school som gäller dvs. det är manuella slussportar som man måste öppna och stänga själv och då var det väldigt bra att besättningsförstärkningen hade starka ben. Crinan är en mycket liten och rolig kanal att gå och det hoppas vi kunna visa på film så småningom.

Crinan är ganska smal på vissa ställen
Crinan basin
Så pittoreskt
Slussarna är också smala!
En magisk kväll halvvägs på Crinan
Med underhållning av master fiddler Archie McAllister (värt att google) och Arran McAllister

Därefter fick vi lite segling ner till ön Arran och sedan vidare upp till Great Cumbria. Där var det dags för avmönstring för besättningen och efter två veckors kanal och seglingsäventyr togs färjan över till Largs för vidare transport hem till Svedala.

Brodick Castle på Arran
En och annan hjort har fått sätta livet till genom åren
Om du någon gång funderat på hur du flörtar med en solfjäder…
Landstigning på Great Cumbrea
Crocodile Rock
En av Skottlands standing stones besöktes med cykel
Färja till tåget
Battle of Largs 1263 blev förödande för Vikingarna som barfota försökte smyga sig på fienden som lagt ut tistlar på marken.

Nu tänkte vi fortsätta njuta av det fina skotska vädret som i alla fall ser ut att stå sig några dagar till. Därefter får vi se vad vi bjuds på för vindar för att ta oss närmare Frankrike.

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “Genom Skotte land

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.