Gott Nytt År!

Gott slut och Gott Nytt År! Vi vill ta tillfället i akt att säga att vi tycker det är kul att du läser vår blogg, det blir liksom roligare när man vet att någon läser det man skriver.

På årets sista skälvande dagar har vi äntligen fått tummen ur och sammanställt bilder vi tagit under året och gjort tre stycken bildspel som du hittar under fliken Bild & Film, eller klicka här och du kommer direkt dit. 

Eftersom Fredrik tycker det är roligt att fotografera så är det många bilder och bildspelen är ganska långa. Vi tycker att de är väl värda att titta på, men kanske är det som med egna barn… Ta dig tid, varför inte med en kopp kaffe eller te, Champagne går också bra.

DSC_0565

Vinterhamn

Nu börjar det dra ihop det för oss, vi tror att vi kommer kasta loss i slutet av mars eller början av april beroende på isläget. Tiden går ju fort när man har roligt och vi ser med förväntan fram emot en fin vårsegling ner och runt Sveriges kust.

Vi har så många platser vi vill besöka, vi tittar på olika rutter, funderar, planerar och planerar igen och drar upp nya planer. Hur ska vi hinna med allt, och vi som tänkt ta det lugnt… men ska vi se något så får vi allt göra en grovplanering i alla fall. Fast vi är båda överens om att det får bli som det blir, för vi vill kunna vara flexibla och styra om i planeringen om det faller sig så. Under Resrutt & Planer finns vår grovplanering.

När vår höstsegling var till ända och vi gick iland så har vi bl a vårdat vår båt, hon ska ju bli vårt hem för många år framöver så henne måste vi ta hand om. Under hösten installerade vi ett elverk. Vi hoppas och tror att vi ska komma till avlägsna platser långt från vallfartsorter och då vill vi vara självförsörjande. Elverket ser vi som en backup när inte solpaneler och vindkraftverk räcker till, för mycket el kan man nog inte ha. Det kommer säkert också vara bra att vara självförsörjande när vi ligger för ankare på någon gudsförgäten plats där det regnar och är vindstilla 🙂 (LoL)

Första advent seglade vi tillsammans med vår gast (och svåger) Fredrik och hans fru Jessica (syster/svägerska) till Nässlingen i Stockholmsskärgård och åt Julbord. Vädret gav väl inte direkt någon julstämning, men det det gjorde den goda maten. Vi somnade mätta och belåtna till ljudet av regnet som landade på båten istället för den snö som vi hoppats på.

IMG_7502

Det är kallt!

IMG_7509

Regn! Var är snön?

IMG_7517

Förtöjda vid Nässlingen

Sedan var det dags att förbereda ”konservera” båten inför den stundade vintern. Det var en del jobb som skulle göras. Alla skrovgenomföringar skulle tömmas och frysskyddas, motorn skulle konserveras, liksom vattenfilter, slangar, varmvattenberedare och toaletten! Vi har visserligen en värmekälla ombord så att vi håller temperaturen på plussidan, men det känns skönt att allt är gjort enligt konstens alla regler. Skrovet är av aluminium så vi ser ingen anledning till att lyfta upp båten på land och på så sätt kan vi också komma iväg så fort som vädret tillåter.

champagne-celebration

Gott Nytt År!

6 thoughts on “Gott Nytt År!

 1. Men Fredrik Langels har du tänkt att firandet sker på avlägsen ort?? Men nej så kan det ju inte ske!! Jag vill ju va me……..

 2. Hej och god fortsättning! Jungfrufärden gick ju jättebra och vädret (som vi svenskar gillar att prata om) verkade ju toppen hela vägen.
  Ser fram emot att få läsa om nästa långa tur ni företar er.
  Vi ses snart i Gossos, välkomna!
  Kram från Isabel o Johan

 3. God fortsättning och tack för att jag får följa med er IRL. Jag har bokat in 17 november och framåt i kalendern. Det finns stor sannolikhet för ett 50-årigt luciafirande på S:t Lucia.

 4. Gott nytt pr på er själva!
  Så roligt när det plingar till i brevlådan o något nytt finns att läsa om er o båten. Lycka till med era planer !
  Kram Ulla

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.