Hotel California

Nu har vi tagit oss upp för floden Rio Dulce och över sjön El Golfete och kommit fram till staden Fronteras. Där ligger RAM Marina som kommer att vara Bushpoints hem under de kommande 6 månaderna.

Utflykt i det gröna
Det stora lyftet
Långtidsparkering

Vi har hunnit så långt att båten är på land, tvättad, putsad och ihop packad och klar för sommarvila. Vi har träffat flera nya cruisers som haft sin båt här i många år och vi har förstått att Rio Dulce är precis som textraden in sången Hotel California ”you can check out any time like, but you can never leave” för så verkar det vara här. Man seglar i väg men på något märkligt sätt så kommer man tillbaka hit så vi får se hur det kommer gå för oss.

Fonteras, all trafik ska igenom här
Stor som liten!

Vi har i alla fall lyckats lämna båten och tagit oss till Antigua, en stad som ligger uppe i bergen ca 1500 möh och en bussresa på 8–10 timmar från Fronteras.

Bussen till Guatemala City
Vakter finns överallt

Temperaturen i Antigua är perfekt svensk sommartemperatur 25 grader på dagarna och 18 på kvällarna och då får vi sätta på en tröja. Nu vill vi inte göra någon upprörd, men vi älskar att sätta på oss en tröja, för vi är så trötta på värmen, men vi ska göra allt vi kan för att ta med oss lite värme hem 13 maj.

Vår boende i Antigua – Apartamentos los Nazarenos

Jeanette & Fredrik

Ps. Antigua grundades 1543 och var Spaniens koloniala huvudstad i Centralamerika, så räkna med att nästa inlägg blir långt och intressant.

4 thoughts on “Hotel California

 1. Nämän äger ni verkligen en tröja? Hemma har det blivit kallt igen har jag hört men ta med er lite sol och värme så ser de extra fram emot att ni kommer. Mommo åker hem den 18/5 och Hans är i Washington State och åker hem den 11/5. Bra spridning på gänget. Annars blir det även varmare och varmare här. Har varit en väldigt märklig vår med kallt och regnigt och tom snöblandat regn i slutet av april. Vi har ju bokat vår resa till Sweden och åker den 18/6 och stannar tom 8/8. Hoppas vi ses!
  Sköt nu om er och Happy Landing at ARN.
  Kramar från Michigan

 2. Hej på er
  Vad kul att ni gör ett av era sista stadsbesök i Antigua. Maud, Nette och jag gjorde en dagsutflykt till Antigua när vi gjorde kryssningen LA-P.kanalen-Fort L 2016. Vi gick in i Puerto Quetzal och åkte med privat van 85 km till Antigua. En gammal vacker del av den gamla staden, enda problemet var kullerstensgatorna, bilen studsade fram så Maud kände av skadan i ryggen.

  Välkomna hem till Resarö

  Kramar’Maud & Håkan’

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.