Inblåsta i Panama

Vi är kvar några extra dagar i Shelter Bay eftersom det är mycket vind och stora svall på havet utanför och på väg upp mot San Andres som är vårt nästa stop ca 220 NM (ca 400 km ).

Då får vi roa sig med annat som att gå på djungelexpedition och det är enkelt, den ligger precis bakom marinan och där finnas det massor att se bl a apor och åter igen är det bra att ha en proffsfotograf bland seglarvännerna, tack Sheira Brady på S/Y Gemeaux för bilderna.

Vrålapa
… men så svara då!
Capuchinapa
Sötast i djungeln

När vi tröttnat på djungelturer så spelar vi spel. Vi har bland annat spelat French cricket i värmen och även en hel del sällskapsspel med segelvännerna. En favorit förutom Mexican Train Domino har varit Codenames. Även om vi har ett litet handikapp när vi spelar på engelska så måste vi ha klarat oss rätt bra för vi får fortfarande vara med och spela.

Vi har även en elektrisk upplevelse att dela med oss av och det i form av en blomknopp i en drink. Vi besökte restaurangen Azahar när vi var i Panama City och vår vän Jonathan (Jon) på s/y Tookish beställde en Gin Tonic och så långt är allt normalt. Efter sin första sipp började han fnissa och sa att vi måste prova hans drink men först bita i den lilla blomknopp som kom med drinken. Känslan kan beskrivas som pirrande in läppar och mun och gav en ny dimension till GTen. Fredrik beskrev känslan ”som att slicka på ett 9-volts batteri” samtidigt som man dricker en Gin Tonic. Jeanette har inte slickat på ett 9-volts batteri men vem vet kanske det är dags att prova även detta. Ni som har gjort det kanske förstår vad Fredrik menar.

Elektriskt!

Blomman var en ”Electric daisy” på svenska Parakrasse och är tydligen ett känt partytrick. I butikerna säljs blomman som ”Szechuan buttoms”. Den växer vilt i Sydamerika och anses döda parasiter i blodet och bota tandvärk.

Stjärnkrogens El Buli i Barcelona har använt blomma för att ”lura” sina gäster att tro att maten var lagad med elektrisk chockverkan!

I kväll hoppas vi att vind och hav har lugnat ner sig så att vi kan ta sikte på San Andres där vi hoppas på att få dyka mycket. Vi räknar med att det tar 32-36 timmar, så vi har förberett några goda luncher och middagar.

Jeanette & Fredrik

6 thoughts on “Inblåsta i Panama

  1. Funkar de även torkade? I så fall smuggla med nagra hem. Jag har bara testat 12v sa detta blir lite svagare forstår jag. Men nu kommer ju inte ett batteri med gin så det blir nog mumsfillibabba i alla fall. Kul med apor. Konstigt att det kan blåsa så dar inne i “Bayen.” Man tycker ju att det vore lugnt och fint. Segla fint sa hors vi fran San Andres. Det heter en klass kompis till Olivia i efternamn. Jo, jag skulle beratta att Olivia gjorde en presentation pa boken Good Night Stories för Rebel Girls igar. March är Reading month har i USA sa hon fick läsa hogt. Hon valde Lakshmi Bai. Inte Astrid 😳. 🤣🤣 Tack igen för alla fina kort och stories. Kraaaaaam!

    • Hej Johanna – de ska finnas att beställa på Amazon 🙂 Vad kul att Olivia gillade boken, nästa gång kanske det blir en saga av Astrid 🙂

  2. Ohh så fina bilder på vrålaporna som jag bara hörde ljudet av i Shelter Bay 😉 Gillade dom skarpt!
    Just nu seglar Away i Galapagos. Själv är jag hemma och njuter av allt här på västkusten en stund 🙂 Happy sailing!!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.