King Arthur

I förra inlägget hade vi kommit fram Kingswear (Dartmouth) och här är vi fortfarande kvar och trivs.

Här ligger vi på Kingswear sidan – Dartmouth på andra sidan.
Jolle eller färja över floden
Första parket

Vi har superbra Wi-Fi och konsumerar OS för fulla muggar och vid sändningsuppehåll försöker vi röra på oss och det finns goda förutsättningar med fina vandringar längs kusten. En av de bättre tog oss till Coastwatch stationen vid Froward Point som ligger mycket strategiskt i ett gammalt krigsutkik. Vi blev inbjudna och fick vi oss en trevlig pratstund med vakthavande.

Kingwear Daymark, 24 m hög, åttkantig och byggd av kalksten 1864, ingen dålig kummel
Utkiken vid Forward Point
Grabbarna som har koll

I helgen tog vi paus från allt OS tittade och passade på att göra en hyrbilsutflykt till Kung Arthur och Tintagel där han ska ha hållit till, om han nu ens har existerat för man har aldrig kunnat fast ställa det. Myten om Kung Arthur har odlats av ett antal engelska kungar som velat påskina att de är bördiga från honom för att stärka sin egen position.

En del är mer seriösa med sitt besök
Bron över till Tintagel sponsrad av Julia och Hans Rausing 2019

Vi hann med att se en hel del under “hyrbilsutflykshelgen”, bl a Land’s End som var en blåsig och blöt affär. Vi tillbringade en natt i Penzance och gick “down memory lane” med Jeanette som var här på språkresa 1977, ett antal år sedan och väl på plats kom en del minnen tillbaka!

Blåsigt och blött på Land’s End

En av anledningarna att vi är kvar i Dartmouth är att Jeanette plötsligt upptäckte att det var vasst på en tand och att det saknades ett hörn. Ingen värk eller något, men det måste fixas och tandläkare är engagerad så nu på torsdag är det dags. Den andra är att vi kommer segla tillbaka till Frankrike och Boréal, ingenting allvarligt utan mer estetiskt. De invändiga fönsterramar är gjorda i trä och några har öppnat sig i skarvarna och blivit fula och eftersom vi är så nära vill vi fixa det. Nu kanske det låter långt att segla tillbaka till Frankrike, men härifrån Dartmouth är det endast 85 nm till Tréguier. För att ge lite perspektiv till den oinvigde är det ungefär lika långt som att segla till Visby från Stockholmsskärgård.

Den sista anledningen till att vi är kvar, är att vi har ett par saker till att göra innan det är dags att lämna. Vi har en inbokad rundvisning av Britannia Royal Naval College som antagligen utbildade grabbarna som siktades vid Vinga. Utbildningarna pågår fortfarande och vi hoppas kunna berätta mer nästa gång och till helgen tror vi att de öppnar Agathas hus som också ska bli kul att se. Därefter är det dags att hitta ett väderfönster för att korsa Engelska kanalen.

Det känns bra att segla tillbaka till Frankrike och fixa med fönsterramarna, för tid har vi och om du haft koll på vädret över Skottland så vet du att vi är ganska glada för att inte vi är där uppe ännu! Lågtrycken fortsätter att rullar in lika tätt som morgontrafiken in till Stockholm.

Frågan är nu när denna vädertrafik ska lugna ner sig? En del säger efter Påsk.

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “King Arthur

  1. Vilket underbart landskap! Lika roligt att följa med 😜 vi hoppas också på bättre väder. Haft calima o hårda vindar i över 14 dagar, det är helsnurrigt. Vill ni byta regn o blåst mot sand o blåst är ni välkomna 😁

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.