Orkanen IRMA  

Allt är väl med Bushpoint som ligger tryggt på land i Jolly Harbour på Antigua, puh! (Och vi är hemma i Sverige). Du förstår vad vi har varit oroliga, det är många tankar som farit runt i huvudet.

En av båtarna är Bushpoint

Vi fick de första rapporterna igår på att orkanen Irma har farit fram lindrigt på Antigua. Genom våra engelska seglarvänner, vars båt också ligger i Jolly, fick vi reda på att alla båtar klarat sig bra. Idag meddelade Jolly Harbour att det kommit otroligt mycket regn, så det återstår att se om det skadat båtarna. Vi har en boat manager som ser till vår båt och vi inväntar rapport från honom.

Irma närmar sig Antigua (St John)

Satelitbild

Öar som orkanen gick rakt på har drabbats mycket svårt, som t ex St Martin och Barbuda. Antigua & Barbudas premiärminister har besökt Barbuda, som ligger strax norr om Antigua, och rapporterar total förstörelse och att en person avlidit till följd av Irma. Barbuda har 1400 invånare och är en mycket vacker paradisö som vi besökt strax innan vi åkte hem.

Irma rakt över Barbuda

Irma rakt över St Martin (Marigot)

Vi känner verkligen med de boende på de drabbade öarna och våra seglarvänner, det är så förfärligt!

Tyvärr verkar vi inte kunna blåsa faran över ännu eftersom stormen José är på gång och även den kan utvecklas till en orkan som kanske når Antigua till helgen. Förhoppningsvis går José en mer nordlig bana och sparar de Västindiska öarna. 

José närmar sig Antigua (St John)

Jeanette & Fredrik

6 thoughts on “Orkanen IRMA  

  1. Så skönt!!!! Hoppas allt går bra med de nästkommande stormarna!
    På GC blåser det mer än storm för tillfället så ni hade seglat över i ett nafs 🙂 inget motorerande 😉
    Lycka till och välkomna tillbaka!

    • Hej Ann-Sofie – jätteskönt! och nu har orkanen José passerat utan att orsaka något, den har rört sig norröver och ligger och cirkulerar, och som det ser ut nu rör den sig mot USAs östkust i slutet av nästa vecka, vi får hålla tummarna att den försvagas. Kram 🙂

    • Jag det är så skönt, vi var väldigt oroliga och man känner sig maktlös förstås och tänker mycket på dem som drabbats, så fruktansvärt. Från det ena till det andra så var det kul att springa på er i Marstrand – Kram 🙂

  2. Vad skönt! Jag har också varit orolig för er skull. Läskigt med orkaner dess krafter. Stor kram

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.