Över hela Kuba

Nu har vi rest runt på Kuba med buss och taxi collectivo, från Vinales i väster och ända bort till Baracoa i öster.  Därifrån flög vi tillbaka till Havanna.

Vi har hållit ett bra tempo och det har varit ganska krävande, kanske inte så fysiskt, men mentalt. Kuba är ett märkligt land med fantastiska människor som lever under annorlunda förhållanden på en mycket vacker ö. En ö som en gång var kronjuvelen i den spanska kronan. Kuba ligger bara några timmars färd med en snabb båt från Key West. Eller som för oss en nattsegling.

Vi har så mycket information, tankar och funderingar som vi behöver få ur oss. Därför kommer vi mer eller mindre överösa dig med flera inlägg om historia, upplevelser och tankar. Vi tror det blir bättre så än ett enda jätte, jättelångt inlägg.

Vårt resebibliotek

Alla böcker har tillfört något. Men den bästa för djupdykning är Thomas Gustafssons ”Kuba – en färd genom historien”.

Du får ge dig till tåls några dagar, dels för att vi behöver tiden att processa och sortera allt i våra huvuden. Men också för att vi ska ta oss de 90 NM till Key West som vi tänkte segla i morgon.  Vi skickar med en film på vad vi tyckte var en märklig upplevelse.

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “Över hela Kuba

 1. Spännande att läsa om er erfarenhet av Kuba. Var där förra året några dagar i Havanna. Tragiskt men på samma gång fascinerande. Måste ha varit en oerhört vacker stad när det begavs sig. Nu var det mesta nergånget och förfallet och husen som folk bodde i kunde verkligen önska mer av reparation.
  Ha en fortsatt härlig trip
  Birgitta

  • Tack Birgitta, ja det är verkligen förfallet, vi såg samma sak i alla städer, dock inte i Vinales, men där hade de små hus och många turister som säkert bidragit till “välståndet”. Spännande resor ni gör, följer er på FB 🙂 Kram till er från oss

 2. Hej det skall bli mycket intressant att läsa alla erra inlägg om Kuba. Vi är i Key West och på väg dit vilken dag som helst, men måste sköta en del Sverige adm först.Vi var där för sju år sedan men för kort och hann inte med så mycket på grund av svårigheter med infrastrukturen. På väg tillbaka till USA blev vi då bordade av am coust guard. Men de var mycket korrekta och inte otrevliga.
  Med vänlig hälsnining
  Lena och Per på Windfall
  Vart i Key west ämnar ni er vi ligger på mooringboll key west city marina

 3. Det var en snabb rundresa, är van vid att ni är mkt längre på resp stopp. Nu är ni snart framme vid kontrasten till Kuba/ kram

 4. Hej på er, nu har ni varit borta länge🙁Har förstått att Kuba är kontrasternas land! Vaktavlösningen var verkligen välkoreograferad😂. Här rullar det på som vanligt och vissa buskar har redan börjat få musöron, vi hoppas att det håller i sig så vi får riktig vår och värme snart☀️. Vi håller tummarna för att ni får en lugn natt över till USA.
  Kramar från oss på Falugatan ♥️

  • Åh vad kul att höra att musöron kommit och vi håller tummarna för att våren är i antågande 💕 Segling från Havanna till Key West var omtumlande, det kändes som vi var i en tvättmaskin 🙈 men det ju en relativt kort segling så det var OK om än obekvämt 😘

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.