Över kanalen (igen)

Efter nästan på dagen 3 månader har vi lämnat England, korsat engelska kanalen och befinner oss numera i Frankrike/Tréguier. Det var återigen en bra test av oss och båten och som engelsmännen skulle säga ”so far so good”. Vi gav oss av strax efter midnatt med 15-18 m/s snett bakifrån. Fram på förmiddagen började vinden avta så motorn fick stå till tjänst de sista timmarna till Tréguier.

Totalt blev det 100 nautiska innan vi lade till vid bryggan.

De sista veckorna i England gick fort med besök av Supertramp (Fiona & Steve) som kom på vad de kollar “holibobing”, kul att de var med och red ut stormen Eunice tillsammans med oss.

För oss var stormen Eunice ganska odramatiskt även fast vi såg 33 m/s på mätaren
Glada miner beror antagligen på att GB just spöade SWE i curlingen (damer) men i Mexican Train Domino gick SWE ut med flaggan i topp

Efter Eunice slutade det inte riktigt att blåsa, och inte heller regna, det har varit ett riktigt aprilväder den senaste veckan, vind och sol och regn om vartannat.

I veckan som gick gjorde vi ett sista turistbesök för den här gången och det blev på Britannia Royal Naval College i Dartmouth. Vi lyckades pricka den första turen för säsongen så guiden var riktigt peppad och intressant att lyssna på.

I the 8th of a mile korridor är det sjöregler som gäller dvs. högertrafik

Strax innan andra världskrigets bröt ut 1939 tog Kung George VI and hans hustru drottning Elizabeth med sig sina döttrar för ett besök på Britannia Royal Naval College och där möttes Elizabeth 13 år och Philip 18 för första gången. Philip fick i uppgift att ta hand om och spela spel med prinsessorna under vistelsen och de blev förtjusta. Fast det blev ingen romantik direkt, Elizabeth var ju så ung och Philip hade flickvän. De började dock brevväxla och stötte då och då på varandra. Philip var släkt på långt håll med kungahuset genom drottning Victoria och besökte Windsor Castle flera gånger när han var på permission från Royal Navy under andra världskriget. Småningom blev de förälskade och gifte sig 1947 och drottning Elizabeth och prins Philip var det längst gifta kungaparet i Storbritanniens historia.

Enligt legenden så var det här i rosenträdgården de möttes för första gången.
Här har vi legat den senaste månaden.
Även Singern har varit framme och producerat jollemotor överdrag.
Kan de vara vårt väderfönster att korsa kanalen?

Så nu väntas lite jobb på båten med fönsterramar och lite små fix och vi vet inte riktigt hur länge vi blir här i Frankrike, så vi tar det som det kommer.

Jeanette & Fredrik

6 thoughts on “Över kanalen (igen)

  1. Vilken underbar berättelse 👏🏻👏🏻Önskar er en fin vistelse i Frankrike kanske är våren kommen där. Kram Fia

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.