På Kryss

Vi har börjat med Instagram, så du kan även följa oss där!

Nu har vi kommit iväg och seglat längs Englands sydkust och är nu i Kingswear (Dartmouth). Men berättelsen härifrån får du vänta på eftersom vi kom hit sent i går kväll från Yarmouth på Isle of Wight. Vi gjorde en drygt 12 timmars lång motvinds segling med vind på 12-13 m/s och byar upp till 18 m/s, helt enligt plan för vi ville testa såväl båten som oss. Du som har hängt med vet att vi hitintills har haft smörsegling och det är väl skönt, men någon test blir det inte. Så efter att ha bott in oss i båten ordentligt kände vi det var hög tid höja nivån.

På Kryss förbi The Needles

Vi började med en lätt för flyttning från Gosport/Portsmouth till Beaulieu River där varit tidigare och visste var ett perfekt ställe att köra in den nya jolle motorn. Nu har vi en elektrisk som är lätt att kasta på jollen för att bara ta sig i land, och en större 20 hp/fyrtakts motor för de lite längre utflykterna.

Nästa övning var att kryssa i motvind i The Solent och dessutom motströms, som tur var, var det inte långt till Newtown Creek, en fantastisk ankrings vik. Såhär i slutet av januari var vi ganska ensamma, men på sommaren är det nog svårt att få plats. Under våra dagar i Newtown Creek fick vi prova vår reflex kamin ordentligt.

Sedan var det dags för en övning av mer fysisk karaktär! Vi vandrade från Yarmouth och över till Freshwater, följde sedan klippkanten hela vägen upp till The Needles. Efter drygt 20 000 steg och 25 våningar på iphone fick vi vår belöning.

The Needles
Lord Alfred Tennyson monument

Lord Tennyson och hans fru Emily bodde på Isle of Wight i 39 år och han brukade vandra upp till platsen där monumentet senare restes. För oss är Lord Tennyson nog mest känd för dikten “Nyårsklockan” från 1850, den som sedan 1895 läses på Skansen vid tolvslaget på nyårsafton. I original heter dikten Ring Out, Wild Bells.

Nu är vi alltså i Dartmouth och här verkar det finnas en del att upptäcka och lära sig, bl a ska Agatha ha hållit till i närheten.

Har du inte hunnit se vår you tube film ”Road trip England” så är det hög tid att göra det, för snart kommer del 2, och vi hoppas att du gillar våra små filmer för vi har fler på gång.

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “På Kryss

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.