Scotland behind

Efter att vi släppt av syster med man tog vi varvet runt Bute innan vi tog oss tillbaka till Arran av två anledningar. Vi har ju lite svårt att stå emot bergstoppar så Goatfell, som är det högsta berget på Arran, stod på listan.

På toppen
After climb
Stolt bergsget

Sedan har vi läst på lite om Battle of Largs, som den uppmärksamme kunde läsa om under en av bilderna i förra inlägget. På Arran och närmare bestämt Lamlash bay ankrade kung Håkon år 1263 och vi kunde inte motstå att ankra på denna plats som är upptakten till att Skottland har en tistel i sitt vapen! Håkon och gänget planerade att smyga sig på skottarna under natten, barfota för att smyga så tyst som möjligt, men de kluriga skottarna hade lagt ut tistlar på marken och vem kan hålla tyst efter att klivit på en tistel! Anfallet uppdagades och Skottarna blev av med Vikingarna för gott och därmed upphörde nordmännens inflytande över Skottland.

En förflyttning till Campbeltown gav ett biobesök på en av Skottland äldsta biografer från 1913, dock med helt uppdaterad bioutrustning. Av publiktillströmningen att döma var inte ”Ticket to Paradise” med Clooney och Roberts någon kioskvältare, men vi hade i alla fall en feel good stund.

Kultbiograf
Nu blir det reklamfilm
Lady Linda McCartney var mycket i Kintyre och har en egen park i Campbeltown.

Dagen därpå hade vi ett fint och välputsat väderfönster till Irland och här har vi lärt oss mycket som vi tänkte dela med oss av, men det får du vänta på tills nästa gång.

Campbeltowns utsegling
På vägen möter vi Wings en syster Boréal
De återgäldar med ett fotografi på Bushpoint
Framme i Dún Laoghaire utanför Dublin

Jeanette & Fredrik

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.