Vi skriver igen, igen

Lite ringrostig, glömde ett par saker, så här kommer mejlet igen!

Du kanske trodde att vi slutat skriva våra blogginlägg och bara publicerar filmer på YouTube hela tiden! Men så är inte fallet, fast vi tycker det är roligt med uppskattningen och interaktionen vi får med våra tittare. När vi berättade om den ökända halvön Stad i Norge, så fick vi länk till en film som förklarar mycket väl vad norrmännen håller på att bygga och varför, väl värd att se.

KLICKA på bilden för att se filmen 🙂

Själva har vi mest hängt kvar i Treguier och umgåtts med andra seglare och fixat saker på båten. Vi har varit ute och provseglat vårt nya lättvindssegel, Furlstrom har segelmakaren Elvström val att kalla det. Seglet kanske kan liknas vid en blandning av Code 0 och en Gennaker, inte superstor och själva tanken är att seglet ska vara lätthanterligt.

Nöjd med nya lättvindsseglet eller!
Seglarmingel
Fredagsöl hos Boréal
Nya cyklarna har kommit till sin rätt
Jeanette har inspekterat masten
Ny franska glasögon är beställda

Just nu är vi ute och jobbar tillbaka sjöbenen och har tagit oss längst ut på Bretagne, där vi i går fick vara med om starten i ett IMOCA Race (snabba segelbåtar), Guyader Bermudes 1000 Racet utanför Brest. De räknar med att vara tillbaka här på torsdag efter att ha seglar 1000 Nm. Vi får väl se, för starten bjöd inte på så mycket vind, utan vi kunde hålla jämn takt (med motor) och fotograferade och filmade.

Redo för start

Den som inte hänger med i seglingsvärlden har kanske missat att sydafrikanskan Kirsten Neuschäfer har skrivit in sig i seglingshistorien genom att bli den första kvinnan att vinna jorden runt tävlingen GOLDEN GLOBE. Det är inte vilken tävling som helt utan man ska segla med en vanlig segelbåt utan vare sig elektronisk navigering eller autopilot. Hela tanken med tävlingen är det ska göras som på den gamla goda tiden. Det tog Kristen 234 dagar att segla helt ensam non stop jorden runt. Det tycker i alla fall vi är riktigt tufft!

Vi kommer så småningom gå tillbaka till Treguier där vi ska lyftas den 22 maj och få en ny propeller, eftersom vår har haft för lite anoder och blivit anfrätt. Efter det så får vi nog ta och bestämma oss för vilken väg vi ska segla över Atlanten – Vikingavägen eller Columbusvägen.

På återskrivande!

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “Vi skriver igen, igen

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.