Vive la France

Du kanske kommer ihåg att vi i det senaste inlägget satte fart över Engelska kanalen och däremellan har vi släppt en film på Youtube som vi hoppas att du tittat på. OM inte så är det hög tid att göra det, för vi håller som bäst på att färdigställa nästa. Är det dessutom så att du inte prenumererar på vår Youtube, så är även det högtid så vi får lite statistik 🙂

Nu är vi som sagt i Frankrike och arbetet på båten fortlöper fint och fönsterramarna är nu bytta. Vi passade även på att se över våra egna fönster, dvs glasögon, och köpte nya och precis som i Sverige ”lurar” de på oss ett par solglasögon till reducerat pris.

Italienska paret Cinzia och Jean-Marie var i Treguier och skrev kontrakt på en Boreal (leveranstid 3 år)
Fettisdagen bakdes det semlor med hemgjord mandelmassa
Besök på grönsaksmarknaden
Samkväm
Tre Boréaler och en fransk Cat
Teletubbies

Inför vår segling i kalla vatten har vi även införskaffat lite säkerhets attiraljer som varsin immersion suit eller överlevnadsdräkt som det kanske heter på svenska.

Den ska iallafall öka chanserna till att överleva om man är tvungen att hoppa i det kalla vattnet. Naturligtvis har vi livflotte, men vi tror nog att det kan vara ganska skönt att krypa i denna isolerade dräkt även om man sitter i flotten, när det bara är ett par grader i vattnet. Säkerhetsutrustning är ju sådant man önskar att aldrig behöva använda! Vi hoppas på att det är precis som med paraplyet, har man det med sig så regnar det aldrig.

En av oss har också hunnit fyllt år och då blev det en present till oss båda i form av en uppblåsbar kajak/kanot som vi tror ska komma till användning för kortare expeditioner.

Det är inte födelsedagsbarnet som provsitter kanoten.

I veckan som kommer hoppas vi på att runda av vårt Treguierbesök och börja titta på väderfönster för att ta oss vidare. Ett bra fönster, skulle vara att vi kunde ta oss hela vägen till Dublin, men det är för tidigt att säga, så mer om det nästa gång.

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “Vive la France

  1. Underbar bild på er i överlevnadsdräkterna😂😂. Så bra att ni som tidigare tänker på säkerheten först👏🏻👏🏻

  2. Kommer ni till Dublin måste ni ju träffa Mats o Shauna, det är bara 20 min med tåg☺️

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.