Andra dygnet på väg mot Bonaire

Nu börjar det ordna upp sig! Andra dygnet gjorde vi 164 nm så nu ligger vi 12 nm före tidplan. Det behöver vi eftersom vi vinglar lite på vår färd på grund av vågor och vind. Sedan går det också lite lättare med vakthållningen, men så brukar det ju vara, första dygnet är jobbigast sedan går det lättare och lättare. Vi kör fyra timmar på och fyra timmar av på dagen och till natten går ner på tre timmars vakter.

Vi är helt ensamma här ute och ser endast fartyg på AIS och där har vi upptäckt att vi lagom till lunchtid i dag kommer att bli omkörda av fartyget Dyna Bulk som går samma kurs och inte allt för långt ifrån oss. De håller 10 knops fart och vi seglar i 6,5 – 7 knop så det kommer finnas gott om tid att vinka.

Seglingen så här långt har varit helt perfekt och nu när vi har fått upp farten så känns det jättebra. Det enda vi kan klaga på är sjögräset som hela tiden fastnar i vattengeneratorn som då slutar att snurra ordentligt. Nu har vi tröttnat på att rensa den eftersom när den ska ner i vattnet så måste vi sänka farten till 5 knop annars orkar vi inte trycka ner vattengeneratorn i vattnet.

Igår precis efter solnedgång fick vi ett kort besök av delfiner, de var en lite kortare och knubbigare variant än de vi tidigare sett. Vi undrar om man någonsin kommer att sluta bli hänförd av dessa varelser när de kommer skuttande över vattenytan och vill till just din båt och leka framför fören (inte för att det finns så många båtar att välja på). Vi ska fråga någon långseglar räv vid tillfälle.

Allt väl ombord.

Jeanette & Fredrik

Position
Kl 12:00 (karibisk tid)

N 14.05,17
W 66.50,06

Kurs: 230
Fart: 6,3

3 thoughts on “Andra dygnet på väg mot Bonaire

  1. Låter som skön segling….
    Delfiner är trevligt… Man blir glad att se dem… Själv har jag en “teori” att de använder båten till att gömma sig… för att fånga föda … de växlar plats hela tiden… och tar en runda ut.. sen är de tillbaka

    //Mats

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.