Första dygnet på väg mot Bonaire

Natten var lugn och bekväm, kanske lite väl lugn för vi ligger efter vår tidplan. Vi hade räknat med en snitt fart på 6 knop vilket ger 144 nm per dygn, men det första dygnet gjorde vi bara 136 nm. Vinden har varit svagare än vad prognosen sa så det är inget vi har kunnat göra åt saken för vi kör med så mycket segel vi har.

Hela förmiddagen har vi gjort god fart och vi tar så sakteliga igen det vi tappat och hoppas på att det håller i sig.

Vi har fiskelinorna ut men ännu så länge är det bara sjögräs som fastnar på kroken. Det är nämligen ganska mycket sjögräs som flyter omkring här ute så med jämna mellanrum måste vi fälla upp vår vattengenerator och rensa den från sjögräs.

Prognosen säger att vi ska fortsätta få stadiga 6 – 8 m/s och från ost, vi får väl se …

Allt väl ombord.

Jeanette & Fredrik

Position
Kl 12:00 (karibisk tid)

N 16.07,53
W 65.13,37

Kurs: 235
Fart: 7

3 thoughts on “Första dygnet på väg mot Bonaire

  1. Här uppe har det blivit lite varmare för det blåser inte från ost längre utan från syd. Skönt lagom till Påsk. Sköt om er och Fredrik kan väl alltid bogsera med jollen om det går för långsamt. 😹

  2. Det låter som en vilsam seglats. Hoppas ni får någon god firre snart. Själva åker vi upp till Sälen igen över påsk för lite skidåkning. Vi var ute på Yxlan idag och nu längtar man dit och att våren ska komma. I mitten åker vi till Port Elisabeth SA och hejar på Kalle som ska försöka kvala til IM på Kuna Hawaii i oktober. Ha det det så gott.
    Med vänlig hälsning,
    Claes & Birgitta
    ☃️☃️

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.