Antigua Classic mm

Nu har vi snurrat runt Antigua i snart en månad och vi har hunnit med en hel del.

Vi började med Jolly Harbour för att kolla hur det ser ut i marinan eftersom det är där vi ska lämna Bushpoint under de sex månader som vi är hemma. Det var en hel del svenska båtar där, Ultimo, Yasmine och Cavatina så det blev ett fint svenskmöte. Därefter gjorde vi ett kort stopp i Falmouth Harbour på vår väg till Green Island. Karin och Hasse på s/y Barbasol teamade upp på vägen dit och vi hade några trevliga dagar tillsammans. Green Island ger lite samma känsla som Tobago Cays, man ligger innanför ett rev och har Atlantens vågor utanför som rullar in och bryts mot revet.

Nu utlovade prognosen ostliga dyningar och då var det perfekt läge att dra vidare till Barbuda som ligger ca 40 nm norr om Antigua. Vi hade fått veta att om man vill ankra på den västra sidan av Barbuda så ska det helst vara ostliga dyningar annars blir det en väldigt rullig ankring. Det finns inte så mycket att göra på Barbuda, man kan besöka en fregattkoloni och vandra till några vackra platser. Förutom det så är det bara att njuta av sköldpaddor, delfiner och en otroligt lång och fin strand.

Man behöver inte segla till Barbuda

På Barbuda finns det en stor öde hotellanläggning som stått övergiven sedan 2004 och det ryktas att Robert De Niro funderar på att lägga ner lite pengar där. Men vi undrar om det verkligen kommer att inträffa. Vi besökte Light House Bay, ett litet öde hotell och där träffade vi en man som såg till hotellet när det stod tomt, lite ”The Shining” varning. Men vi undrar om det varit några gäster här tidigare på säsongen.

Light House Bay hotell

Efter två dygn styrde vi så åter söderut mot Antigua och Hermitage Bay där vi fått tips att utanför resorten Five Island finns det ett bra och öppet wi-fi. Vi kan intyga att det är det snabbaste wi-fi vi har haft sedan vi åkte hemifrån. Så under några dagar mättade vi vårt internetbehov innan det var dags att gå till Falmouth Harbour igen och där ankrade vi tillsammans med Maltese Falcon.

Maltese Falcon

I Falmouth fick även Red Light District en ny betydelse för oss.

Om masten är 30m eller högre så ska ankarlanternan vara röd

Påskafton firades med ägg, Janson och nubbe

Sedan var det dags för Antigua Classic Yacht Regatta. Det är svårt att beskriva med ord, men det sägs ju att en bild säger mer än 1000 ord, så här kommer många ord.

I skrivande stund ligger vi återigen utanför Five Island Resort och lyssnar på Brynäs – HV71 på sportradion. Vi har även börjat förbereda Bushpoint för upptagning och förvaring under 6 månader. Den 10 maj flyger vi hem så det börjar bli dags för vår utlovade prisutdelning, för gissningstävlingen under Atlantöverfarten, och den utlovade hamburger kvällen.  Vi hoppas det finns ett intresse och inbjudan kommer här på bloggen.

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “Antigua Classic mm

 1. Red light district just got a new and deeper meaning, that was a good one! 👍😂
  Välkomna hem!
  Vi har nu nått Mallorca, där vi gått på lyxyachtmässa, mött gamla kaptenskollegor till Ron, men också tagit det lugnt i otroligt fina ankarvikar. Den 16/5 flyger vi hem till Stockholm från Valencia, där Atraxia ska ligga i sommar.

 2. Fantastiska bilder Ni levererar, tänk att få dom inristade i hjärnbasen med alla ljud o dofter… fantastiskt att vara med Er på resan

  • Tack Jörgen det var jättekul att höra, vi formligen älskar kommentarer på våra inlägg! Hoppas du fått i båten och får en härligt försommar- och sommarsegling.

 3. Sitter på Papas och läser ert inlägg efter en härlig lobster middag. Lycka till med tillfixning av Bushpoint inför hemresan. Vi ser fram mot en golfrunda hemma i Sverige.
  Varma seglarhälsningar
  S/Y Yasmine

  • Hej Yasmine – det går riktigt bra med “tillfixningen” det känns som att vi har gott om tid 🙂 Det ska bli kul att ses hemma och spela golf, ha en skön segling ner till Grenada. Kram på er!

 4. Gu’ va’ mysigt alltså. Barbuda photot var det vackraste hittills. Fy sjutton Vad fint. Kram!

  • Hej Johanna! Det var så vacker strand på Barbuda, den hade små, små rosa snäckskal så färgen på sanden gick åt svagt rosa 🙂 kram på dig!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.