ARC Dygn 12

Efter ett okej seglingsdygn där vi haft närkontakt med två stycken valar och en behaglig framfart så lyckades vi pricka in ett stiltjeområde eller vi tror nog det var området som prickade in oss. Så nu är motorn igång igen och enligt våra prognoser kommer den att vara det tills imorgon bitti.

Av de båtar som har gått mer söderut verkar de ha kört mycket motor och flera båtar har tydligen gått till Kap Verde och tankat. Så det känns rätt skönt att ha rätt stora dieseltankar i förhållande till motor. Vi har 550 liter och motorn drar ca 2,5 – 3 liter i timmen så vi kan köra en stund.

Nu när det är lugnt passar vi även på att baka lite. Hitintills har vi bakat IKEAs rågbröds mix och den ger vi klart godkänt. Men nu blir det surdegsbröd på den surdeg som vi har försökt vårda/mata, man verkar kunna misshandla den rätt rejält och ändå överlever den. Eftersom det nu finns plats i frysen så blir det storbak för vi vet ju aldrig när det blir så här lugnt igen.

Året ARC rally kommer nog inte gå till historien som ett av de tuffaste åren vilket vi är tacksamma för. Men ändå lyckades Rambler 88 i racingklassen sätta ett nytt ARC-rekord när de gick i mål den 28/ 11 kl 19:45. De kapade rekordet med en timme och tio minuter. Helt sjukt, då hade vi inte ens kommit halvvägs. Fast så är det ju för väldigt många som åker Vasaloppet också.

Vi kämpar på och njuter och idag blir det nog ett bad stopp. Det hade nog inte Rambler besättningen tid med och de åt säkert frystorkat och hade avsågade tandborstar. Vi är inte bittra.

Allt väl ombord och vi kämpar på.
Jeanette, Tova, Erik, Fredrik och Fredrik

5 thoughts on “ARC Dygn 12

  1. Ok, inser att jag inte konsumerar bloggen fort nog… Tänker på tävlingen… Vill dock regga min gissning ändå. Ni går i mål kl16.00 den 9 dec. /Johan

  2. Gud så skönt med lite bleke! Ta det lugnt och vila ut – det är ni värda. Kanske tvätta lite segel, sätta en deg till och jobba på tan-linen. Gör er ingen brådska, ni ska ju trots allt inte vara framme förrän den 13:onde ;D

  3. Härligt. Här blåser det. 2 grader. Mörkt ute men det lyser fint i fönstrena och glöggen är god. December är bättre än november iaf. Ha det kram Elisabeth

  4. Ja, jag skulle just säga det att det ser ut som någon är framme… vilken route tog de? Inget bullbak där inte. Jaja, next time. Enda plusset hade väl varit att ni inte hunnit tänka så mycket kanske. Om det nu är ett plus. Här har vi två hela veckor kvar med skolan och jobb. Sedan åker vi till mormor i Florida tom 7/1. Des har MLA konferencen i Philly den 5-7/1 så vi ses tillbaka har i Michigan 7/1 när han flyger till DTW och vi till FNT och han hämtar upp oss på vägen förhoppningsvis om allt klaffar. Sköt om er och gå inte för nära valarna. Kommer ni se seaturtles och manitees ocksa? Kram!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.