ARC Dygn 14

Yes! Nu seglar vi! För fulla segel, stor och gennaker är uppe så det rör på sig, vi gör mellan 6,5-7,5 knop – underbart! Vi hoppas nu att vi är igenom stiltjeområdet och med lite tur och med vindguden på vår sida ska vi nu kunna segla ända in i mål med samma goda fart. Detta är i alla fall vad vi önskar oss vid varje stjärnfall vi ser på våra nattpass och det är otroligt hur många man ser nu när man har perfekta förutsättningar.

Igår kväll passerade vi 999 nm kvar till St Lucia och det firade vi med två flaskor bubbel, två små ytte pytte små piccolo flaskor så ni behöver inte bli oroliga! Nu håller alla ombord på och räknar i huvudet om deras gissning håller när vi är framme. Vi vet inte vad de andra har gissat utan det ligger i ett förseglat kuvert som öppnas efter målgång. Hoppas ni är några stycken som också har gissat, vi på båten är naturligtvis inte med i er tävling utan har en egen.

Annars är vi väldigt nöjda med att vakna upp till strålande sol och ett glittrande hav och när det blir för varmt sätter vi upp biminin. Det går ingen nöd på oss och vi fördriver tiden med att gå vakt, läsa, titta på tv serier/ film eller bara låta tankarna vandra när vi tittar ut över öppet hav.

Allt väl ombord och vi kämpar på.
Jeanette, Tova, Erik, Fredrik och Fredrik

4 thoughts on “ARC Dygn 14

  1. Å va skönt att ni får segla igen. Om ni inte har något annat att tänka på så kan ni fundera på vad ni vill att vi tar med oss?/ kram Christel

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.