Boarding completed

Nu är all besättning ombord på Bushpoint igen och det känns jättebra, som du vet åkte Fredrik en vecka tidigare än Jeanette och han har legat i. Förutom det vanliga jobbet med en båt som legat på land i 6 månader har Fredrik fått gjort en hel del annat jobb!

Bättringsmålning innan sjösättning

Centerbordet ska också målas

Vi har fått en röd diod som vi kan tända när vi lämnar båten och förhoppningsvis skrämmer det någon.

Fredrik har också monterat ett extra stopp för vår kyl eftersom den består av två lådor och vi vill inte att de ska kunna öppna sig i kraftig sjögång. Vi fick tipset av en fransk båt som vi träffade förra säsongen.

Fakelarm

Inte nog med det så har Fredrik även monterat en trådlös VHF-enhet som är en förlängning av den fasta VHF nere i båten.

Fredrik har också fixat så att vår Magma gasolgrill nu mera är kopplad till våra ordinarie gasflaskor, så nu slipper vi de små engångsflaskorna.

Redo för grillkväll

Trådlös handenhet

Det verkar inte ha gått någon nöd på Fredrik. Båtgrannar har försett honom med middag så han har inte ätit hemma en enda kväll den gångna veckan. Speciellt är det den amerikanska båten Sweet Dreams och den engelska båten Supertramp som stått för kokkonsterna. Antar att de tyckt synd om honom eftersom de sett hur hårt han slitit för att få båten i ordning tills frun ska komma.

Just det, nytt för i år är också en extra 120 watts solcell som vi kan plocka fram vid behov och när vi inte använder den är den i hopfälld som en väska.

I skrivande stund håller vi på att skära i seglen och går allt som det ska sätter vi kurs mot vulkanön Montserrat imorgon. Huvudstaden Plymouth totalförstördes vid ett av vulkanutbrotten och det senaste var 2010. Så nästa inlägg kan nog bli ganska intressant.

Jeanette & Fredrik

22 thoughts on “ Boarding completed

 1. Härligt att ni är klara för segling. Hoppas ni får en skön säsong. Intressant att se om vi lyckas stöta på varandra någonstans. Vi är också klara nu och får gäster (2 veckor) i morgon, vilket innebär att vi börjar segla söndag/måndag.
  Fair Winds
  S/Y Yasmine

  • Hoppas allt är bra med er och att allt gått bra sedan ni sjösatte. Vi lämnar båten på Antigua och flyger hem och firar Jul-och Nyår, sedan fortsätter vi norröver i januari – Fair Winds!

 2. Åh så härligt för er. Antar att Fredrik nu får ha lite ledigt😊 hoppas ni får underbara dagar och ser fram emot nästa rapport.

 3. Härligt att allt tycks vara så bra. Ska bli roligt att följa er på er blogg men saknar ert sällskap. Kram till er båda från Anders och mig/Cavatina

 4. Han kan han den där Fredrik. Skönt att ni nu är tillsammans där nere. Ha en god tur, hälsar vi från regn, rusk och mörker här hemma. Kram på er

  • Hej Lotta! Vi har det skönt, fast lite vill jag nog klaga på värmen… det tar tid att anpassa sig till att svettas hela tiden (LoL). Jag, Jeanette, ser framemot att komma på er glögg! Kram

 5. Ser och låter kanon ut…. Massor av praktiska finesser som förenklar vardagen ombord…
  Hoppas att “larm lampan” fungerar för Er … Vi stängde aldrig ruff luckan (vid öppen) och hade belysning och musik på… Men vi hade kanske bara tur… Fair winds…

 6. Lycka till på er fortsatta färd. Det var väldigt trevligt att träffa er för några veckor sedan här hemma.
  Happy sailing
  Claes & Birgitta

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.