Bushpoints första sluss och kanal

Färden till Brunnsbuttel från Helgoland är en distans på 52 nm och den gjorde vi till största delen för motor. Vinden kom från fel håll och var ganska svag, det var mycket motström, vågorna var inte så höga. Vi fick en bra dag på havet. Vi turades om med vakten, vilade, läste, sov och mös. Efter tolv timmar var vi framme vid slussen i Brunnsbuttel och hade sådan tur att vi fick slussa omgående. Vi hade hört att nöjesbåtar oftast får lov att vänta 2 timmar eller mer på att få slussa, vi hade som sagt tur!

Så nu har s/y Bushpoint klarat av sin första sluss, det var en enkel slussning och ute på andra sidan börjar Nord-Ostsee-Kanal (Kielkanalen). Vi lade till i marinan precis efter slussen vid niotiden på kvällen, det finns bara den marinan där och i kanalen får vi inte gå på natten. Om marinan kan vi läsa att den är ”busy” med störande oljud. Och det är inte undra på! Marinan ligger precis bredvid fyra!!! slussar och där gick de stora fartygen hela natten, i och ut, ut och in, och det låter, ja det låter jättemycket när fartyg på 300-400 meter kommer genom slussarna!

Idag åker vi på Nord-Ostsee-Kanal, vi startade strax efter 8 och vi räknar med att vara framme i Kiel om 8 timmar, vid 15-16-tiden. Vi är lite sorgsna, för idag är det sista dagen och kvällen med vår gast och svåger Fredrik. Han har varit toppen att ha med på jungfruresan. Fredrik har slitit hårt på vaktschema, nattseglingar och hållit humöret uppe tillsammans med oss i 14 dagar.

Motström

Motström

I slussen

Slussar 1 Slussar 2

Slussar 3

Förtöjda i marinan med närliggande sluss

Förtöjda i marinan med närliggande sluss!

Nord-Ostsee-Kanal

Lång båt på kanal

Lång båt på kanal

Många

På väg i kanalen

Stor båt på kanal

Stor båt på kanal

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.