Det säger alla!

När vi kom till Isla Mujeres och checkade in på El Milagro Marina så frågade Eric, som förestår marinan, hur länge vi tänkte stanna. Vi var ju på väg till Kuba så vi sa 3–5 dagar, lite beroende på vädret. Eric svarade då att ”det säger alla och sedan blir de kvar en månad”.

Föga anade vi hur rätt han skulle få! Nu har vi varit här mer än en månad, men nu ser det ut som att vi lämnar Isla Mujeres på lördag för att gå mot Havanna och Hemingway Marina på Kuba.

Så vad är då problemet? Egentligen inget problem för man kan segla i alla väder men vi vill ha det någorlunda bekvämt. Det är golfströmmen mellan Florida och Kuba som ställer till det. Strömmen går åt ett håll och det blåser för det mesta åt det motsatta hållet och om vinden är för stark och möter golfströmmen, som är ca 2 knop, så blir det konstiga och obekväma vågor. Nu tror vi oss ha hittat ett fönster där vinden kommer att mojna när vi kommer upp mellan Florida och Kuba så nu håller vi tummarna för att det blir så.

Så här ska det se ut när vi startar
Nu är vi halvvägs
Här ska vi vara framme innan vinden kommer tillbaka. Annars blir det jobbigt!
Så här går golfströmmen som vi kommer att få hjälp av

Du kan följa vår segling på denna länk https://eur-share.explore.garmin.com/szo5u som också finns på vår blogg – Var är vi?

Vi har haft det mycket bra här i Mexico och det känns inte som att vi har varit här så länge som vi har, mer än en månad. Vi tror att det är det längsta vi har legat stilla på ett och samma ställe. Det är som man säger – det går fort när man har roligt.

Jeanette & Fredrik

One thought on “Det säger alla!

  1. Kan ni inte dra båten pa släp runt Gulfen sa är det bara att segla mellan FL och Cuba sedan 😆👍🏻❤️🙄

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.