En uppdatering…

Vi känner nu att vi är skyldiga dig en liten uppdatering.

Du vet att vi brukar tjata om att ”sailing plans are written in sand at low tide” och vi fick hastigt ändrade seglingsplaner i slutet på juli då vi fick besked om att Fredriks pappas hälsa var sviktande. Vi satte högsta fart hemåt, vi var då i Killybegs på Irlands Vilda Atlantkust, och här någonstans tappade vi tråden i våra blogginlägg. Visserligen har vi publicerat filmer på YouTube som du fått e-post om och vi tror nog att klippandet av film har varit lite terapi under den svåra tid som vi gått igenom. Fredriks pappa har nu gått före till de sälla jaktmarkerna och vi har tagit oss igenom helgerna.

Det kan vara kallt i de svenska fjällen
Bra med värme i stugan

Det nya året började vi med lite skidåkning i de svenska fjällen och det följde vi upp med skidåkning in de franska alperna (det är fint med gamla seglarvänner som bytt båt mot stuga i Alperna). Därefter åkte vi förbi båten som är tillbaka i Frankrike. Ja, du läste rätt, den är i Frankrike och inte i Sverige, för när vi kom till Sverige i början av augusti hade vi saltvatten i en av våra dieseltankar. Det visade sig att en avluftning var felgjord och när förutsättningar var de rätta kunde det komma in vatten där. Uppenbarligen var förutsättningarna de rätta under den tre dygn långa seglingen från Inverness till Västkusten i Sverige. Varvet tog på sig allting och seglade ner båten till Frankrike för att tömma tanken och bygga om luftningen.

Alperna bjöd på strålande väder
Det kändes bra att åka förbi och klappa på båten.

Som du kanske förstår har det varit en omvälvande tid för oss med många tankar som farit runt i våra huvuden. Men nu tror vi att vi fått alla tankar på plats och vi kommer hålla oss mer hemmavid ett tag. Vi har dock lite svårt att sitta still, så vi har flera små äventyr på lut och det första blir förhoppningsvis att segla hem båten till Sverige och ha den hemma här. Vår motorcykel har också pockat på lite uppmärksamhet och vi när en liten plan på att ta en tur upp till Nordkap i sommar och eventuellt bestiga Kebnekaise när vi ända har ångan uppe.

Vi kommer att dela med oss här på bloggen, för du ska veta att om du tycker det är lite kul att läsa, så har vi ännu roligare när vi skriver eftersom våra äventyr blir mer påtagliga när vi dokumenterar.

Så häng med!

Varma hälsningar
Jeanette & Fredrik

11 thoughts on “En uppdatering…

  1. Hello.
    Vilken resa ni gjort.
    Trist med pappa men många andra trevligare möten.
    Kanske en London trip😃

  2. Bryan and I are glad you’ll be taking Bushpoint back to Sweden this year. It’s been fun catching up with you both and hopefully we can again later in the year 🥰

  3. Thank you so much for your update. Being together amongst family is important and comforting in times like this.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.