Följ oss över Atlanten

Nu är vi redo, efter all planering så känner vi oss så redo. Tiden har gått fort och det känns lite overkligt och pirrigt, men imorgon söndag den 20 november kl 13.00 är det dags, då går starten för ARC 2016!

_dsc0568

Besättningen på s/y Bushpoint redo att ta sig ann Atlanten (Fredrik, Fredrik, Erik, Tova och Jeanette)

Alla besättningsmedlemmar är på plats. Alla inköp är gjorda, all mat lagad och all proviant är stuvad och med så mycket mat, dryck, kakor och godis så kommer vi inte svälta ihjäl även om det tar 1 månad att komma till St Lucia!

Vill du följa oss på vår färd över atlanten så finns det en app för detta. Sök på YB Races i app store så hittar ni den. Vårt startnummer är 165. Det går även att se detta på ARC hemsida: http://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx

MarineTraffic kommer inte fungera så långt ute till havs.

Förutom alla förberedelser så har vi roat oss också. Jeanette ägnade en hel dag i Ann-Sofies tvättstuga, tusen tack igen! Och en dag tog Ann-Sofie oss med på en guidad tur, det var tur det, för det var det enda vi hunnit se av Gran Canaria!

as-med-hundar

Leo, Caisa Cavat och Ronia Rövardotter med Ann-Sofie i bakgrunden!

Sedan har vi också varit på party.

img_1435

Flower Power, peace to the people!

img_7679

Maskeradkväll – Jeanette mellan make och svåger, båda heter Fredrik!

 Ungdomarna har också bidragit till att få Bushpoint putsad inför starten, tyvärr fastnade de inte på bild!

img_2270

Mastklättring – Fredrik i masten

img_7729

Tycho Brahe släng dig i väggen

Om alla instrument lägger av så har vi varit och lärt oss ta solhöjden med sextant.

Vi kommer göra små korta inlägg varje dag vid 12.00 och eftersom vi passerar några tidszoner så förskjuts tiden något under Atlanten överfarten.

16 thoughts on “Följ oss över Atlanten

 1. Lycka till på överfarten Vi följer er på färden God Vind o många äventyr.
  Kramar från Åsa & Hasse

 2. Va spännande , vi önskar er en god segling över detta stora vatten. Följer er på avstånd från Costa del Sol. /carina och bosse

 3. Å va proffsiga ni ser ut. Inte bara ser ut förresten, ni har om jag förstår det gjort alla förberedelser som ni kan tänkas göra. Jag kommer att följa er och önskar er stort lycka till.
  Kram Christel
  P.s. Jag är lite nervös

 4. Härligt härligt o roligt roligt att kunna hjälpa er! Med mangosalsa o guacamole kommer ni att längta tillbaka till GC ? Kul att just ni fixade bunkern på Bandama!
  Lycka till! Vi ses utanför LP nånstans ⛵️ Om jag hinner hitta er bland alla båtar!
  Välkomna tillbaka med nästa omgång tvätt! ????

 5. Åh vad spännande! Tänk att det är dags imorgon. Blir lite avis och längtar tills det blir vår tur! Ta hand om er och lycka till på havet! Kram Lotta och Mads

 6. Lyyyyckaaaa tiiiiill nu i massor och hoppas ni slipper segla efter stjärnorna utan bara för våg och vind. Sköt om er och massor med kramar från oss i Michigan.

 7. Ni tycks ha haft fullt upp på Canarias, men roligt att ni hunnit roa er också. Nu önskar vi er en bra resa över Atlanten, så ses vi på Santa Lucia. Kram Kram Kram Kram Kram
  till ER ALLA

 8. Vad kul att ni kommer iväg. Själv ska jag se om jag kan täcka över vår båt med presenningar nu när halvmetern snö har töat bort.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.