Isla Graciosa och Las Palmas

Vi hade tre härliga dagar på Graciosa där vi umgicks och gjorde utflykter tillsammans med Johanna, Ron och deras vänner på s/y Atraxia. I ankringsviken träffade vi även  ”barnbåten” Sunshine igen, du kommer kanske ihåg det unga tyska paret med en treåring och ett barn på 6 månader som vi träffade i Spanien? Vi är fortfarande imponerad av att de seglar med så små barn och att de orkar, deras energi verkar outtömlig. En kväll grillade de på stranden och vi gjorde dem 
sällskap lite senare, det blev en fin stund och det var kul att träffa dem igen.

Fredrik har filmat vår tur till och på Isla Graciosa.

_dsc0534

Ankringsviken på Graciosa

Efter Graciosa var det så dag för oss att segla till Las Palmas och här kommer vi att ligga i hamnen tills den 20 november då starten för ARC (Atlantic Rally for Cruisers) går. Vi hade tur med bryggplats och fick ligga bredvid våra kompisar Carina & Conny på Ultimo.

Det finns även en ARC+ med 75 båtar som startade i söndags den 6 november. De seglar via Kap Verde där de stannar ett par dagar innan de fortsätter mot St Lucia. I år är det 11 svenska båtar som deltar i ARC och 2 av dem gick med ARC+.

Vad gör vi då om dagarna? Ärligt talat så är det fullt upp! Vi har haft ”Jerry the rigger” på besök och han har kollat att allt är OK med vår rigg (mast, stag mm). I tisdags hade vi säkerhetsgenomgång av båten med team ARC, den senare ingår och den förra får man betala en slant för. Det var två bra besök som båda gav bra och användbara tips.

_dsc0553

Vi har startnummer 165!

Sedan är det en endel små fix med båten. Vi har ersatt en trasig solpanel med en ny och som att vi inte har nog med jobb så trampade vi fel och hade sönder vår varvräknare.

Vi har börjat laga ”överfartsmat” mat som vi stoppar i frysen, så just nu känns det som att vi har tiden på vår sida. ARC har ett bra program varje dag med föreläsningar om proviantering, tips för medvindssegling, praktiska tips på hur man använder en sextant mm och varje kväll klockan halv sju är det ”sundowner” och det avslutar arbetsdagen!

_dsc0544

Bushpoint – dressed over all

Idag kommer vår första besättningsmedlem, den efterlängtade sonen Erik och den 15:e kommer resten av besättningen i form av vår svågern Fredrik och hans dotter Tova.

Besättningen består alltså av tre 50+ och två 20-åringar. Förlåt! Svågern fyller 50 år på Luciadagen på St Lucia, så hoppas vi hinner dit tills dess!

11 thoughts on “Isla Graciosa och Las Palmas

 1. Another nice film! We love the updates and to really ‘see and hear’ that all is going so well. We will be thinking of you next week when the next leg of your adventure begins!
  Kram

 2. Ni har fina filmer.. Kul..
  Tror jag har träffat dem på Atraxia, bytte de till aluminium mast förra våren på Martinique ??. Skall bli spännande att se hur generatorn funkar för Er… hur mycket bromsar den farten ?? tänkt på att en ½ knop gör nästan ett dygn på sträckan… 🙂
  Hur som helst gäller det inte att vara först utan hela och säkra över… Kommer hålla tummarna och om en vecka drar det ihop sig… lite pirrigt va ??

  • Tack Mats! Vi pratade mycket med Atraxia men inte om masten 🙂 Det är jättekul att vara här, ARC ordnar verkligen ett bra program och nu när det bara är en vecka kvar känns allt än mer spännande och förväntansfullt! Träffade Lasse på Sandvita på invigningen idag och skulle hälsa till dig!

   • Hej,
    OK .. hälsa Lasse och Anne tillbaka..
    De är gamla ARC rävar.. trevliga och hittar på en massa roligt…
    Ja jag förstår att det är körigt mellan alla sundowner nu ? Jag vet hur det var…
    Hur som helst.. håller koll på er på YB när ni startat… lycka till…

 3. Så två 50+ iaf. Inget Senior discount på ARC? ?
  Hoppas nu att ni får en safe och behaglig seglats. Ska bli kul att följa.

 4. Ännu en fantastisk film?. Så kul att ni utforskar öar ni besöker, hoppas vi får möjlighet att göra det när vi ses. Vi längtar så☀️. Om ni träffar några som heter Broliden så hälsa från mig, PA som pappan heter jobbade hos oss tidigare. Jag ringer innan ni är redo för det STORA äventyret/ kram Christel

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.