Uppdatering från Lanzarote

Tiden går så snabbt och nu har vi tillbringat ytterligare 10 dagar på Lanzarote. Vi har inte legat på latsidan utan tvärt om, vi har fått mycket gjort. Vi har bunkrat nästan alla torr varor och konserver inför Atlanten överfarten och förhoppningsvis får vi därmed en lugn vistelse på Grand Canaria. Vad vi förstår och har hört så kan det vara lite hysterisk i Las Palmas innan ARC starten. Det är ju drygt 225 båtar som ska bunkra för en segling på runt 3 veckor. Vi har räknat med att det kommer ta ca 18 dagar för oss att gå från Las Palmas till St Lucia, men vi bunkrat för minst 23 dagar. Vi vill ju inte få slut på mat!

_dsc0510

I fall vi inte får fisk

Under veckan som gick har vi även införskaffat och monterat en släpgenerator. Vi upptäckte nu när vi äntligen kommit till värmen, att vi förbrukar en hel del ström till kyl, frys och autopilot. Våra solceller och vindgenerator räcker tyvärr inte till när vi seglar medvind eftersom det då inte blir någon snurr på  vindgeneratorn och solcellerna är ofta skuggade av seglen. Vi har visserligen ett dieselelverk men det ser vi mer som en backup, och med släpgeneratorn hoppas vi på att blir neutrala i vår strömförbrukning när vi seglar.

img_1396

Släpgenerator från Swi-tec

Vi har även hunnit med att sy överdrag till alla dynor i båten och sytt skydd till vinscharna och jollemotor. Så vi har haft bråda dagar! Fast det är klart att vi har även hunnit med att bada, umgåtts och roat oss med svenskkolonin av seglare som ligger här i marinan.

_dsc0508

Sköna dagar i Lanzarote Marina

En kväll hade vi knytiskräftskiva i vår sittbrunn och vi lyckades klämma in 10 personer med kräftor och pajer och hela programmet. Kräftorna hade vi köpt på IKEA. Vi fick även hedersomdöme av vår båtgranne som redan kl 22.00 inte tyckte om våra sånger och bad oss lugna ner oss lite.  Vilken komplimang! Det var många år sedan någon granne knackade på och klagade på volymen.

p1000461

Kräftskiva pågång

I dag söndag, har vi förberett oss för att i morgon gå upp till Isla Graciosa och ligga för ankare i 2-3 nätter innan vi drar vidare till Grand Canaria. På Graciosa ska vi bl a bada och skrubba av båtbotten för den börjar bli lite fjunig och vi vill ju ha bästa möjliga fart när vi ska gå över Atlanten.

img_2225

Detta kallar vi sandslott!

6 thoughts on “Uppdatering från Lanzarote

 1. Hallå! Vad mycket ni fått fixat och gjort. Så kul att följa er nu när vi sitter på land där vi har det bra men saknar båten och båtlivet. Spännande att ARC närmar sig och det låter som att ni har det så kul med de andra ARC-seglarna. Ha det gott! Lotta o Mads S/Y Looma IV

  • Hej på er – förstår att ni saknar båten/båtlivet, det är bra härligt. Idag såg vi ARC + starten så nu är det inte långt tills vi kastar loss 🙂 Må så gott! Kram från oss!

 2. Ser ut som om ni tagit bort etiketterna på burkarna. Det slutade vi med för många år sedan. Har aldrig haft problem med några djur.
  Vi köpte också massa konserver, men när vi fram till Brasilien hade bara använt några stycken.
  Hittar fortfarande burkar köpta i Spanien för många år sedan. Även burkar som varit utgångna med 7-8 år har gått fint att äta.
  Släpgenerator är bra. Vi har en som vi är mycket nöjda med. Lite äldre snitt på den dock.

  • Ja vi har förstått att vi är lite övernitiska, men så är det väl när man är nybörjare 🙂 Med tiden kommer vi nog att lugna ner oss. Vi tar tacksamt emot alla tips för att hålla djuren borta från båten.

 3. Inte trodde jag att ni skulle komma iväg på er dröm så snabbt! Behöver inte säga att ni ska ha det så bra, det framkommer så väl ändå. Sköt bara om er!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.