I vattnet efter lite om och men

Nu har vi varit i Frankrike i en dryg vecka och bott i vårt lilla hus som vi hyr via Airbnb, strax utanför Treguier. Båten är visserligen i vattnet, men vi kan inte flytta ombord förens på lördag, då ska allt vara på plats och båten nystädad.

Vi har inga större problem att sysselsätta oss. Vi ska ju köpa många saker till båten så som köksgrejer, tallrikar, koppar och glas och en massa annat. Vi har upptäckt att deciliter-, matsked-, tesked- och kryddmått är inget de använder här och lock till kastruller är ingen självklarhet. Men osthyvel, det är det inga problem att hitta.

Som svensk vill vi ju ha bäddmadrass och då är det bra att ha skräddare Liljekvist ombord!

Vi har fått en del frågor om loggan i fören och det är ganska enkelt. De flesta Boréalbåtar har en symbol/logga i fören och vi ville inte vara sämre. Vår heter Vegvísir och sägs vara en Viking kompass, men det är antagligen en efterkonstruktion. En Vegvísir ska hjälpa bäraren av symbolen att alltid hitta hem, så det känns bra. Vi tycker den är ganska tuff och det verkar andra också tycka. J-Class båten Svea har den i sin röda gennaker och vi känner även en person som tatuerat den på sin högerarm. Vill du fördjupa dig i symbolen så läs mer här: https://asa-samfundet.se/symbollexikon-vegvisir/

När vi kom hit till Treguier kände vi oss lite som nybörjare, inte så till vida att vi var osäkra på vad vi behövde eller vad vi skulle ta med oss hit. Utan nästan som att de som seglat tidigare och skrivit på vår blogg, var några andra personer som vi också bara hade läst om. Den känslan är nu helt borta för vi kom ganska fort in i det sociala långseglarlivet igen! Här i Treguier låg två amerikanska Boréaler, Bravo och Randonnée och det blev full fart på en gång. Lagom som vi vinkat av dem kom en brittisk Swanbåt in i hamnen och de ville att vi skulle med på middag, så nu känner vi igen oss!

Fair Winds Randonnée
Skaldjursmiddag med Yellowdrama IV

Hur gick det då med sjösättning? Allt gick jättebra tillslut och vi vill inte ”spoila” vår lilla film, men vi kan säga en sak – Onsdag.

I väntan på vatten, sista natten på land
Hon flyter
Mastning pågår

Filmen är på engelska för att den också ska fungera på Boréal Owners gruppen på Facebook, nätet här är ganska långsamt så det tog 4 dagar att ladda upp filmen på Youtube, otroligt!

På onsdag har vi tagit på oss ett litet filmuppdrag för Boréal, då ska deras nya bjässe vändas på rätt köl.

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “I vattnet efter lite om och men

 1. Roligt att ni snart är på G igen.
  Ser ut som ni har en Maxprop! Moon fick samma modell för fyra år sedan i Kanada, importerad från England! Suverän skillnad mot den gamla trebladiga Maxproppen som satt på båten när vi köpte. Men priset avskräcker nog många.
  Största skillnaden mot gamla proppen märks när det går emot. Bettet i vattnet är enormt!
  Lycka till
  A&B på Moon

  • Åh vad kul att ni bekräftar vårt val av propeller, det finns ju några att välja mellan. Nu ser vi till och med fram emot att få prova den i motsjö :-).
   Vad vi förstår så rullar er husrenoveringen på bra, lycka till med fortsättningen!

   • Jo huset är äntligen vädertätt nu efter montage av stort fönster och en ny altandörr från köket.
    Men vi längtar till Moon som ligger vid bryggan i Bovallstrand, fem km från huset fågelvägen, och väntar på vår byggpaus.

 2. Grattis till lyckad sjösättning av den fina båten👏🏻👏🏻. Fantastiskt kul att de inte finns lock till kastrullerna men gott om osthyvlar. Hoppas ni ätit många goda ostar. Hur känns det i foten? Väl ombord Jeannis?
  Kram Fia

  • Tack Sofia 🙂 Åh vilka goda ostar vi ätit och vi blir ju kvar några veckor och får prova lite fler! Det går jättebra med foten, över förväntan! Varm kram från oss

 3. FANTASTISK. En helt vidunderlig båt. Et skip nesten. Nå er det bare å nyte. Litt misunnelig nå altså 🙂

  • Åh kära Janne, vi är nog lite avundsjuka själva också – hon är så fin! Ser så framemot att flytta ombord och segla, viss vi kommer till Norge, som är planen, så hoppas vi du får se henne live – varm kram från oss

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.