Nyinflyttade

Innan vi började ”den stora inflyttningen” hann vi med lite turistande och besökte det magnifika klostret Mont Saint-Michel. Det är ett av Frankrikes mest besökta turistmål och har rötter från början av 700-talet.

Förr gick det bara att gå till klostret vid lågvatten, men nu finns en bro.
Vi kom lagom till mässan.

Nu börjar det bli fullt i kalendern i iallafall till veckan som kommer då bl a sjöbenen ska testas. Vi börjar imorgon, måndag, med genomgång av all el och elektronik ombord och det kommer att ta en hel dag. Därefter bär det ut på böljan den blå för att se vad hon går för. Nåja, det blir nog en ganska lugn segling tillsammans med varvet för att lära oss vad alla sjösnören på däck är till för. Dagen efter tittar vi närmare på allt övrigt ombord och på reservdelslistan med saker som är bra att ha.

Red sky at night in Treguier.
Inflyttningen firades.
Duktillverkning.

Vi har så smått börjat boa in oss och efter 4 dagars ganska ihärdigt inflyttande var det dags för ett litet uppehåll. Vi satte oss i bilen och styrde kosan mot La Rochelle där den stora båtmässa Grand Pavois gick av stapeln. Det var en ganska stor mässa och roligt att gå runt på bryggorna och titta in i några båtar. 

Men i övrigt var det som en vanlig båtmässa med mycket folk. Hade det varit en mässa för sjökläder hade vädret varit perfekt. Här bjöds det på regn och vind så det stod härliga till. Vi som har kommit in i seglarlivet hade naturligtvis koll på väderprognosen och kom väl förbereda.   

La Rochelle är en mysig och trevlig stad med ett mäktigt hamninlopp och historiens vingslag är tydliga. Lite brokig historia där engelsmän och fransmän slagits om staden men även guds män som har gjort upp om de skulle vara protestanter eller katoliker!

Hamninloppet by night.
Nästan som på film.

Bra mat fanns det också, förstås vi är ju i Frankrike, och otippat hittade vi en kaffedrink, som var helt ny för oss, men med väldigt gamla anor. https://www.castel-sablons.com/2016/english/our-range-of-products/brulot-charentais-flamme-anges/ Brulot Charentais kommer bli det nya  kaffet ombord vid festliga tillfällen. 

Brulot Charentais (La Flamme des Anges).

Nu är vi tillbaka i båten och ser framemot att få komma ut på på lite testsegling!

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “Nyinflyttade

    • Hej Rickard! När vi är klara här så siktar vi på England och Skottland och planerar att segla runt där. Kanske flyger vi hem över jul, lite beroende på. För att sedan jobba oss uppåt och förhoppningsvis ta oss till Svalbard i sommar. Ha det gott
      Jeanette & Fredrik

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.