Jul och Bröllop

I Marigot Bay låg vi kvar några dagar för att kurera Fredriks mage som bestämt sig för att byta ut hela bakteriefloran mot den karibiska. Det tog några dagar men det gick ingen nöd på oss, för om man betalar $ 30 US för en mooring/boj så får man tillgång till lyxhotellets alla faciliteter som pool, gym och till och med roomservice ut till båten. Värre ställen kan man vara på för en tarmsköljning.

Här har vi det gott

Rosehearty – går att hyra för 225 000 USD per vecka i lågsäsong

Sedan var det dags att segla vidare till Bequia och Admirality Bay. På vägen dit såg vi vid ett par tillfällen delfiner utanför ön St Vincent och Jeanette filmade entusiastiskt. Men tyvärr ser delfinernas lek inte lika roliga ut på film som vi verkligheten.

Bequia har genom åren blivit ett skandinaviskt tillhåll kring jul och vi var drygt 80 personer som tillbringade julaftonskvällen tillsammans på stranden. Istället för julmat bjöds det på grillad kyckling, gris eller hummer och tillsammans sjöng vi jul- och snapsvisor och blev lite nostalgiska. Julmat åt vi däremot på lunchen tillsammans med Carina & Conny på Ultimo och med gemensamma krafter fick vi ihop ett härligt julbord med julskinka, två sorters inlagd sill, köttbullar och Jansons frestelse. Vi började med kall Dufvenkrooks Originalglögg och pepparkakor medan “Kalle Anka firar jul” rullade på projektorn, så det blev en bra julafton fast vi saknade förstås barnen och våra familjer.

Beachbröllop

På julaftons eftermiddag fick vi även vara med om vigsel mellan Mona & Per som vi träffade i Rodney Bay. Bröllop är så romantiska!

De sk “julvindarna” fortsatte att blåsa starkt men så två dagar före nyårsaftonen kunde vi lämnade Bequia och segla upp förbi St Vincent och efter 13 timmar slängde vi ankaret för natten i Rodney Bay/St Lucia. Dagen efter fortsatte vi upp till Martinique där vi hämtade upp våra vänner Christel & Johan. Vi är jätteglada för att de kom så att vi fick fira också detta nyår tillsammans!

Gott nytt 2017!

7 thoughts on “Jul och Bröllop

  1. Nyårskram till er Jeanette och Fredrik och ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskas från ett regnigt Muskö!

  2. Även vi hann med en tur till Bequia och Sant Vincent innan vi återvände till Sverige för att fira jul och nyår hemma, visst är det fint. Nu går vi här hemma, tittar på varandra och undrar vad vi gör här…….när man kan segla i Karibien. Vi följer er och minns värmen.
    God fortsättning på seglaråret 2017 önskar Fredrik&Lena

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.