Gästblogg

Här kommer en gästblogg från våra vänner Christel och Johan som seglade med oss under 10 dagar. Det var jättekul att ha dem ombord!

För er film lovers så är Atlantenfilmen klar, nu ska vi bara lyckas att få upp den på nätet och filmen är låååååååång!

Äntligen nyår igen!

Sedan några år har vi firat nyår med Jeanette och Fredrik, hemma hos dem eller hos oss. I år var det dags att fira hos Liljekvistarna, dvs ombord på Bushpoint i Karibien. Nyårskvällen firades i viken vid Sainte Anne på Martinique. Jeanette och Fredrik sken upp av att möta civilisationen vid ankomsten till den charmiga lilla staden, medan vi som kommit direkt från Stockholm tyckte att det var enkelt pittoreskt. Perspektiven och referensramarna skiljer sig numera åt.

Det gör de även ombord. Johan tyckte att det var ett stort äventyr att komma ombord, få vara på vatten som är större än Furusundsleden och dyka på ankaret. Jeanette och Fredrik som nyss korsat Atlanten gav mig med ett förlåtande leende titeln Lätt-matrosen. Christel fick inte någon titeln, men tog snabbt på sig rollen som ruffhäxa, hantlangare och kuttersmycke på fördäck.

Lättmatros vid rodret på väg mot St Lucia

Kuttersmycket

Ett riktigt trevligt nyår följdes av nedslag i flera fina vikar på Martinique med kortare upptäcktsfärder i land.

På väg in i djungeln

Strandpromenad i Anse Mitan

Konstnärshus i St Pierre

Hej o hå va det går över böljan blå, jag (Christel) hade ju liksom inte seglat förut och helt plötsligt så skulle jag över passagen mellan Martinique och St Lucia. För mig var det lite läskigt emellanåt men efter att ha sett både Jeanette och Fredrik sova och Johan vid rodret med ett leende som täckte hela kroppen så kändes det lite lugnare.

Martinique i bakgrunden

 

Skön stund

Vi tog sikte på Marigot Bay där Jeanette och Fredrik hade spenderat några dagar tidigare. Det är en mycket trevlig vik med ett konstant flöde av den ena yachten större än den andra. Vid poolen kan man njuta av fruktspett och kokosvatten. Kvällarna spenderade vi på trevliga restauranger och med spel. Fredrik är grym på memory och har även sopat mattan med oss i frågesport.

Marigot Bay

En av många bra restauranger i Marigot Bay

Det finns mycket att imponeras av när man får möjlighet att segla i Karibien. Det klara vattnet som är 29 grader, värmen i luften, ett grönt och frodigt landskap. Bra mat, en fantastisk fin båt tillhör också de riktigt höga kvalitéerna. Det toppas dock av ett fantastiskt värdskap från Jeanettes och Fredriks sida. Skratten, samtalen och vänskapen är trots miljön den stora behållningen som vi är så tacksamma för.

Tack för ett härligt minne för livet!

Christel och Johan

2 thoughts on “Gästblogg

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.