Nu är vi redo att ta oss an södra delen av Karibien

På något vis hamnade vi i någon form av mentalt vakuum efter Atlanten överfarten, vi har saknat vår upptäckarglädje och nyfikenhet. Det är först nu som vi förstått att det nog var en större mental påfrestning än vad vi trott att göra denna överfart. Men nu efter att vi haft vänner på besök har vi återfått både nyfikenhet och upptäckarglädje. I helgen hyrde vi bil och körde runt på Martinique och turistade. Vi var inte ensamma, på söndagar verkar halva Martinique vara ute och träna för Tour de France, de cyklar t o m på motorvägarna.

Hyrracern

Mt. Pelee bjöd inte på attraktivt klättringsväder

Bilder från Saint James Romdestilleri

Flaska gjord av skruv och mutter

250 års jubileum

Nu är båten iordning, putsad och fejad både invändigt och utvändigt. Vi har även bytt pump på water makern eftersom den minskat avsevärt i kapacitet. Schenker skickade en ny pump på garantin och den kom efter bara 3 dagar från Italien. Fin service!

Vi har även passat på att bunkrat massor av mat och dryck, så nu är vi redo att ta oss an södra Karibien. Det är på de franska öarna som man ska passa på att handla eftersom de har relativt humana priser och ett stort utbud.

Imorgon lämnar vi Martinique och styr söder ut. Vårt första stopp blir Rodney Bay där vi hoppas på att kunna ladda upp Atlanten filmen och på att möta upp med några vänner som vi inte sett sedan Spanien.

6 thoughts on “Nu är vi redo att ta oss an södra delen av Karibien

  1. Hoppas att ni får riktigt fin segling södetut och att södra Karibien motsvarar era förväntningar. Önskar att vi kunde åka med ett tag då och då😁. Här hemma har det varit lite sol men väldigt isigt. Vi hade planer på att åka skridskor på Östermalms IP ikväll men hamnade i soffan istället.kramar till er

  2. Kommer ni norr ut denna säsong? Vi ligger just nu i Gorda Sound, BVI. Går till St John USVI på onsdag för att möta gäster. i slutet på februari seglar vi mot Antigua.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.