Knieper – en delikatess

45 nm och 7 timmar tog det till Helgoland, en stad i många färger, lite hård och kantig, vindpinad. Helgoland har tillhört danskar, tyskar och engelsmän, och nu är den i tysk ägo. På Helgoland spanar man efter fåglar och handlar tax free, fast så himla billigare tyckte vi inte att det var i ”spritbutiken”. Här på ön finns det även en kuranläggning, luften här anses vara extra bra för dem med luftrörsproblem. Vi promenerade runt den 1 kvadrat kilometer stora ön, som består av röd sandsten, på bara en timme. Här häckar varje år ca 10 000 par sjöfåglar tordmule, sillgrissla, trut och havssula. Och jag tror vi såg dem alla!

Vi stannade två nätter och passade på att njuta av Helgolands specialitet – Knieper – stora krabbklor, en verklig delikatess.

Nästa stopp blir Brunsbuttel, vid ena änden av Nord-Ostsee-Kanal (Kielkanalen).

Helgoland

Helgoland

Lange Anna

Lange Anna

Närkontakt på väg till Helgoland

Närkontakt på väg till Helgoland

IMG_0498

Vår gast Fredrik njuter av Knieper

4 thoughts on “Knieper – en delikatess

  1. Det var inga dåliga klor! Tror jag har luftrörsproblem och måste flytta dit!!!!

  2. Vad fint att det går bra på jungfruresan för er, antar att Langels känner sig väl uppvärmd nu för sommarens äventyr på Finally. Ta gärna med er lite sol och värme från kontinenten. Kram Isabel

  3. Noterar kl 20.15 torsdag kväll på Marine Traffic att ni lagt till i “munnen” av Kanalen till Kiel. Antar att middag står på agendan efter en längre seglats. Smaklig spis!

  4. Hej kul att följa ert äventyr man blir ju riktigt sugen, trots att man/ jag har varken tid, pengar, och blir sjösjuk när jag står på balkongen hemma när jag ska vädra täckena efter nattens äventyr och drömmar ! Själv har jag efter en god middag stått ute och planterat om gurkplantooor och tomat för att se vad de kan ge i livet! Smak av sommar och äventyr i våran Bergsmangård i By utanför Avesta .
    Sköt om er och välkomna när ni kommer hem till vårt äventyr på land! Kram från ett regnigt Stockholm , tänker på er ! Rita Viola å Co. !

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.