Marstrand – Henån

Göteborg avslutades med att vi cyklade och hämtade ut vårt skeppsapotek som OSK-läkarna Nina och Pär skrivit ut till oss, på Apoteket Svanen i Göteborg. Det blev en hel ryggsäck fylld med alla tänkbara mediciner; sjösjukepiller, antibiotika, starka smärtstillande och allergimediciner mm. Jeanette är utbildad sjuksköterska och även om det är länge sedan hon jobbade som det så är hon skeppsapoteksansvarig.

Genomgang av skeppsapoteket

Genomgång av skeppsapoteket

Innan vi lämnade Götet provhissade vi vårt nya segel ”Svarten ” (no offence lillebror Johan) en gennaker 120 m2 på rulle.

Svarten hissad

SVARTEN

Sedan var det dags för oss att kasta loss och bege oss norr ut. Vi tyckte att det var nödvändigt med ett stopp på Marstrand, nu när vi kunde komma dit med egen båt. Vi hade en underbar dag, med fin segling, så där bra som det kan bli inomskärs med bra vind och plattvatten – fantastiskt!

Dags att hissa storen

Förbereder storen

Ar det nagon som vet var detta ar?

Kan någon hjälpa oss, vad är detta?

Vi förtöjde Marstrand i solsken och nu hade vi faktiskt sällskap på bryggan av en annan gästande båt, ovanligt så här års. Och vi hittade även ”kändisbåten” s/y Mary af Rövarhamn, känd från Familjer på Äventyr som visades på TV våren 2015. Det går att se säsong 1 på youtube.

Marstrands gasthamn

Sällskap vid bryggan

Mary af Rovarhamn

Mary af Rövarhamn

På eftermiddagen passade vi på att strosa runt. Jeanette har läst deckare av Ann Rosman som utspelar sig på Marstrandsön. Det var var kul att se omgivningarna irl (in real life) som figurerar i böckerna bl a Carlstens fästning, kallbadhuset och Societetshuset. Det är fortfarande lite tidigt på säsongen vilket innebär att det mesta är stängt så vi tog färjan över till Koön och åt en räksmörgås de lux.

Socitetshuset

Socitetshuset

Carlstens fastning

Carlstens fästning

Fredriks farja

Så här såg färjan ut när Fredrik var på Marstrand första gången

Marstrandson i forgrunden och Koon

Marstrandsön i förgrunden och Koön

Fyren Pater Noster

Pater Noster

Pater Noster och Jeanette

Nästa stopp var Henån där vi skulle göra ”båtjobb”. Det blev några arbetsdagar där vi hängde i en kran över helgen och bättrade på bottenfärgen och bytte en del anoder. Vi hade hjälp av svärmor och svärfar (Fredriks föräldrar), som var ute på premiärturen med deras husbil, så vi behövde inte tänka på mathållning och fika.

Middag ombord med Siv och Nils-Erik

Middag ombord med Siv och Nils-Erik

Har bodde vi i helgen

Här bodde vi i helgen

Vad fint det blev!

Vad fint det blev!

Nu är båten i vattnet igen och vi känner att det är dags att röra på oss, men det dröjer tyvärr några dagar innan vi kan ta sikte på Norge eftersom vindarna inte är med oss.

7 thoughts on “Marstrand – Henån

  1. En delfin. Det är fyra som hittats döda på västkusten.
    Som alltid, kul läsning och fina bilder.

  2. Är det fortfarande vinterskrud som gäller då ni är ute på böljan? Jag menar handskar, långkalsingar, mössa, tröja, tjock jacka osv…. Ska ut med Finally på Kristi Him.

    • Vi klär oss varmt, så om det är ungefär samma temperatur i början av maj som det är nu, så rekommenderar jag allt du skrev när ni ska segla Finally. Hoppas ni får en mysig helg ombord.

  3. Mycket jobb ser det ut som 🙂 Haft JPR + Tete på besök igår och idag och de hälsar till er bägge. Ni får väl synka en visning av båten när ni seglar nedför PTs kust. Sköt om er! /Svarten

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.