Midnattssol

Efter några dagar med intensivt umgänge och sällskapsspel med Janne och Steinar firades 17 maj i strålande sol och glada människor. Norge har inte firat sin nationaldag ordentligt på två år på grund av viruset och på tal om virus så började Jeanette känna sig lite hängig på Nationaldags kvällen och blev sedan sämre. Efter några dagar piggade hon på sig och då var det Fredriks tur. Som tur var låg motorering i strålande väder i planen, så att ligga i sittbrunnen eller soffan med 39 graders feber funkade ganska bra och utsikten kunde vi inte klaga på.

Agnes och Ella visade upp sina dräkter Trønder Bunad och Rutaliv och Ronda Stakk Gudbrandsdalen.
Utomhussjuksäng
Inomhussjuksäng

Nu behöver vi inte längre planera för att inte komma fram i mörker, för Polcirkeln passerade vi onsdagen den 25 maj kl 12:46, så nu är det ljust dygnet runt.

Monumentet på ön Vikingen som markerar Polcirkeln, visserligen flyttar cirkeln sig cirka 15 m per år så det blir ungefär.

Om vi tyckte att segla i Skottland var som att segla i svenska fjällen, så är att segla i Norge som att segla i Alperna, och båda är vackra på sitt sätt. Men återigen infinner sig blindheten och vi får svårt att se allt det vackra. Börjar vi bli bortskämda månne? Tilläggas ska ju att vi haft tur med vädret så vi har sett allt det vackra och just Helgelandskusten var än mer vackert (om möjligt)!

Södra Bjørnsund
Kjeungskjaeret
Fiskodlingar åkte vi ofta förbi.
Kapten har piggat på sig.
Middagen fixad
Sju Systrar
Ja, ja vi hade en dag med dålig sikt 🙂
På Rødøya fanns det en topp att bestiga (Rødøyløva)

När vi börjar på detta inlägg ligger vi längst ut på Lofoten i en vik som heter Buvågen med klippor runt om oss och tycker ”det är väl inget konstigt” så ja, vi börjar nog bli bortskämda.

Nu är det utlovat några dagar med ”pent vær” som de säger på norsk och det ska vi utnyttja längs Lofoten och därefter blir det Tromsø.

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “Midnattssol

  1. Hej Jeanette & Fredrik, Som jag skrev på WhatsApp i går. Hurtigrutten kommer närmare, men bilderna, nu när jag ser dem på stora Mac-skärmen blir ännu mer tilltalande. Nu är det bara Tromsö kvar innan vi ser er på Resarö, Maud & Håkan

    • Ja, vad kul med Hurtigrutten, det är så fint här, nästan obeskrivbart, vi ses på Resarö om inte allt för lång tid, kram på er.

  2. Det er så morsomt å følge dere Bushpoint, og dere tar så flotte bilder. Vi sier ikke “pent väder” på norsk altså. Det heter “Pent vær” 🙂 🙂 Gleder meg til neste reisebrev.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.