Nu börjar det att dra ihop sig

Efter en dryg månad på Curacao är vi klara för avfärd. Även om vi har haft gått om tid så har det blivit lite snärjigt på slutet, uttrycket ”på kvällen får den late brått ” stämmer nog. Vi har dock hunnit med hel del under den senaste veckan.

Jeanette i vaxartagen

Jeanette har varit på sin första ladys lunch, som var en heldag med shopping, lunch, bad och sun downer. Vi har seglat parad i Willemstad, lite krångligt (se körschemat nedan) men allt gick bra. Natten tillbringades inne i Willemstad vid kaj bredvid Tatoosh, den nyligen framlidne Paul Allens båt (Microsoft).

Stor flaggning

Paradens körschema

Notera jollen på Tatooshs sida!

Dagen efter var det dags för oss att testsegla Bushpoint och seglingen gick till den lilla ön Klein Curaçao och allt fungerade bra. Jeanette kände av lite sjösjuka som botades med Sturgeron.

Fergus och Molly samt Nev i bakgrunden

Yoga förberedelser

Dingy parking only

Klein har skördat sina offer

Men fyren är i aktiv tjänst

Efter två nätter på Klein Curaçao seglade vi tillbaka till stora Curaçao. På kvällen var det välkomstparty för alla rallybåtar på restaurangen Boca 19 med till hörande quize tävling. Vi kan meddela att vi höll den svenska fanan högt och lyckades tillhöra det vinnande laget!

Dock gick det något sämre på golftävlingen som gick av stapeln i fredags där vi endast lyckades placera oss på en tredje plats. Vi avslöjar inte hur många lag som deltog J Men tilläggas bör att Fredrik är väldigt glad för att vara gift med en fru som slår rakt.

Jeanette har blivit utnämnd till rallyts officiella sommelier på vinprovningen som hölls tidigare i veckan på Maduro Wines. Där passade båtarna på att fylla kölsvinet med dryck av alla de sorter.

På onsdag seglar vi till norra Curaçao och tidigt på torsdag morgon lättar vi ankar och styr mot Aruba.

Jeanette & Fredrik

13 thoughts on “Nu börjar det att dra ihop sig

  1. Ser lyxigt ut att få ha shorts på sig i november. Är med hunden i Gossos, vi har -11 och snökanonerna går dygnet runt. Jag skriver på examensarbetet och har valt att vara i stugan eftersom väldigt lite annat finns häromkring som pockar på uppmärksamhet.
    Ha ett härligt rally nu till nästa destination, och stressa inte ihjäl er 😉😆 Kram från oss. ❄️⛄️❣️

  2. Vad härligt och roligt ni har det och tack för fina bilder och allt ni berättar. Ha det bra nu på nästa seglingsetapp😘

  3. Vilka härliga bilder att se i detta gråväder som råder i Sverige.
    Lycka till nu med er färd.
    Kram kram

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.