Patagonien 2022

Då var det dags att dra igång igen. På torsdag, alltså imorgon, åker vi tillbaka till Guatemala men innan vi börjar att segla tänkte vi värma upp med lite ”backpacking”. Fast vi måste nog förbi Bushpoint först och se hur hon har haft det under sommaren och släppa av en hel del saker vi har med oss inför säsongen.

Sedan startar vi vårt nya projekt som vi kallar – Patagonien 2022.

Vår väg dit går via Europa och dit tänkte vi segla den här säsongen och vi kommer ta den lite kallare vägen hem. Via Grönland, Island och Färöarna och vi tror det kommer att bli en mycket intressant säsong att följa med på.

Väl framme i Europa är det båt byte på gång vilket innebär att Bushpoint kommer att vara till salu. Så känner du någon som är sugen på en aluminiumbåt med centerbord så tipsa dem om Bushpoint och det går alltid att kontakta oss via bloggen.

Efter lite backpacking gör vi ordning båten och börjar segla. Vi tror att vi firar Jul och Nyår på Kuba och därefter tänkte vi följa våren upp längs USAs östkust och ta oss över till Grönland och Island under juli och augusti.

Men som vi alla vet “Sailing plans are written in the sand at low tide”.

Jeanette & Fredrik

10 thoughts on “Patagonien 2022

 1. Hörde att ert seminarium var top notch, som vanligt 👍. Synd att jag missa den!
  Vad blir det för båttyp nudå?
  Vi har precis kommit fram till Kanarieöarna. Hår utmed Lanzarotes västsida.
  Lycka till! Zai hälsar.
  Kram

  • Åh tack, vad kul att höra, det är ju alltid lika nervöst att föreläsa 🙂 Den nya båten är samma koncept som tidigare med aluminium och centerbord. Men sedan går vi upp en storlek och kanske lite mer ”hardcore” – Boreal 55 OC. Vad kul att höra att du är på segling och via Marocko, det var säkert spännande!

 2. Spännande! Vad blir det för båt denna gång? Har visa förhoppningar i framtiden att besöka Patagonien, men i så fall blir det nog via Nya Zeeland, Planering och drömmar är halva nöjet

  • Hej på er! Det känns jättespännande både med Patagonien och med segling hem via Grönland. Den nya båten är samma koncept som tidigare med aluminium och centerbord. Men sedan går vi upp en storlek och kanske lite mer ”hardcore” – Boreal 55 OC.

 3. Oj oj vilket äventyr!!!!! Det blir en häftig resa att följa! Önskar er all lycka o god vind 😎

 4. Önskar Er all lycka och massor med häftiga upplevelser på denna resa! Längtar att följa era inlägg och kommer sakna er! STOR KRAM och tack för denna sommar!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.