Påväg mot Svalbard

Vi lyckade klämma in alla sommaraktiviteter under våra tre veckor hemma i Sverige. Kramat barnen, släkt och goa vänner, badat bastu och hoppat i havet, åkt motorcykel, firat Midsommar i Dalarna och åkte en liten tur med båt i Skärgården – vad mer kan man önska?

Och vädret, ja även det visade sig från sin allra bästa sida, och när vi kom tillbaka till Tromsö slog de värmerekord.

Traditionellt midsommarfirande i By Kyrkby
Sommarens första bad
Mexican Train i sommarkvällen
Inflygning till Tromsö

Jörn och Vidgis våra båtvakter här i Tromsö bjöds på middag i sittbrunnen och vem kunde tro att vi skulle behöva använda vår bimini (soltak) i Tromsö. Vi räknar med att vi ses igen eftersom de också ska till Svalbard.

Våra båtvakter

På svenskfronten kan vi berätta att Paul och Kerstin på Kerpa kom ikapp oss i Tromsö. Vi gick i samma avseglargrupp på OSK (Oceanseglingsklubben) och senast vi såg dem var i Karibien 2017 och vad passar sig då bättre än att ses norr om polcirkeln denna gång.

Long time no see – Kerpa

Vi har en spökskrivare (Jessica, Jeanettes syster) under vår Svalbarden trip eftersom uppkopplingen kanske kan vara sisådär. Men med hjälp av satellittelefon och tålamod hoppas vi att du ska få rapporter och förhoppningsvis lite bilder när vi är där uppe.

Nu har vi alltså kastat loss och detta inlägg postar vi under gång mot Svalbard 🙂

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “Påväg mot Svalbard

  1. Spännande, vi kommer följa er noga!
    Var rädda om er & segla lugnt bland isbjörnar och glaciärer

  2. Härligt! Ni får se upp med isberg isbjörn och en o annan val. Njut o var rädda om er !

  3. FANTASTISK. Ønsker dere en førsteklasses tur til Svalbard og ser frem til neste reisebrev. Midtsommerfeiringen i Sverige ser altså så deilig ut. Litt misunnelig 🙂 <3

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.