Sling the hook

Sling the hook är på svenska ”kasta ankare”. För tredje gången kastar vi ankare ikväll, denna gång i en vik vid Torrö, Ålöfjärden. Här ligger också två Holländska båtar, jättekul att se andra båtar, för vi har allt känt oss ganska ensamma sedan vi lämnade Borgholm. Det är nästan bara vi ute på vattnet! Vi möter sällan vi andra segelbåtar och mycket få stora fartyg. Vi följer en led upp längs kusten, det är hur vacker som helst. Idag har vi sjungit (låter inte helt vackert) och grattat ännu ett födelsedagsbarn – Fredriks syster Ann-Sofie som fyller år idag, Hipp, Hipp, Hurra!

Något vi har vant oss vid är att båtar vi sett längs vägen haft sk AIS (Automatic Identification System) som gör att vi bl a sett var de är i förhållande till oss, vilken fart de gör och i vilken riktning de färdas. De få segelbåtar vi nu ser/möter har inte AIS… Så det går inte bara att sätta på autopiloten ta en kopp kaffe, det gäller att ha ögonen med sig!

I går natt låg vi i Västerviks Gästhamn, de hade alla faciliteter man kan tänka sig, tvättstuga, pool och t o m bastu! Åh vad vi kände oss nöjda (och rena)! Men också ensamma, bara en annan båt i Gästhamnen, och den var tom! Tur att vi kan roa oss själva 🙂

Under vår segling från Borgholm passerade vi en svensk ”Coast Guard” som tyvärr inte anropade oss, det hade varit kul att lägga det till erfarenhetsbanken. Vi seglade förbi Oskarshamns kärnkraftverk och Dämman som ni kan läsa mer om här: http://www.barometern.se/monsteras/dammans-fyr-lever-upp-igen/.

Och som sagt i söndags gjorde vi Borgholm, vi hyrde cyklar och cyklade till Sollidens Slott och Borgholms Slott. På den senare har de en mycket bra utställning “Uppgång & fall”. De har hängt med sin tid så vi laddade ner en app och fick en lärorik, kul och spännande guidad tur. Sedan cyklade vi till Solliden där började vi med en lunch i solen därefter en guidad tur av trädgårdsmästaren runt Sollidens vackra parker, så jättevackert och inspirerande. Kungaparet tillbringar endel tid på Sollidens Slott som är deras privata slott. Kungen ärvde slottet efter Gustav V, vars mamma Victoria, anlade trädgård och byggde slottet som stod klart 1906.

Det har blåst lite de senaste 4 dagarna så vi har inte kommit så långt ”bara” ca 25 distans per dag. MEN imorgon ska det bli mycket vind, så vi kommer segla på och lägga många distans bakom oss (hoppas vi).

Dämman

Dämman

Kustbevakningen 2

Anropade oss inte…

Kärvkraftsverk 2

Oskarshamn

Lunch på Solliden

Lunch i solen

Solliden

Sollidens Slott

Tulpanfält Solliden

Tulpanfält

Borgholmsslott

Borgholms Slott

One thought on “Sling the hook

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.