Snart…

Nu snart är det dags… snart kastar vi loss! Men först en kort update. Vi ägnade första kvartalet av 2016 med att träna oss i form på SATS, det var kul och gick ganska bra och Yoga blev en ny upptäckt för Fredrik, perfekt för en stel kropp. Den senaste månaden har vi jobbat med att få båten i ordning. Jag tänker inte räkna upp allt vi gjort, bra va’!

Under senaste veckan har vi successivt flyttat in i båten med våra personliga saker och allt annat som vi tog ur båten i höstas och provianterat förståss. Sedan har vi vårpysslat i trädgården och vårstädat huset. Så nu är vi redo att lämna, men till sommaren kommer vi tillbaka utan vår båt som vi lämnar i en trygg hamn på Irland under några månader.

Nytt med OSK jobb

Mässjobb i OSK-monter på Allt för sjön

Finputsning

Nytt med skar i segel

Vi hade tur med väder och vind när vi skar i seglen

Så här såg det ut dagen efter

De nya hopfällbara cyklarna fick också plats

Vår plan är att kasta loss runt påsk, vi följer väderprognoserna noga och jag (Jeanette) har gått en väderkurs på nätet i Svenska Kryssarklubbens regi. Jag har lärt mig mycket om att tyda väderkartor och studera moln. Men tyvärr har jag inte lärt mig hur man ordnar så att vinden blåser lagom mycket och från rätt håll. Men kanske struntar vi i vinden, för nu är vi så sugna på att komma iväg.

pavag5

Snart far vi!

 

6 thoughts on “Snart…

  1. Åh så kul. Lycka till på färden! Hoppas vi kan stråla samman i Irland. Vi flyger til Largs på måndag och sjösätter båten den första april.
    Kram på er!
    Maarit och Dick

  2. Glad Påsk och stort lycka till med seglatsen! Jag ser fram emot att läsa om era äventyr på haven! ????

  3. Åh vad spännande! Ska bli kul att följa resan söder ut. Hoppas och ser verkligen fram emot att våra vägar korsas efter Biscaya :0)

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.