Glad påsk!

Yes, vi kom iväg på Långfredagen och kastade ankar i en vik vid Kymendö vid sextiden, mycket nöjda! Vi hade svag vind och emot hela dagen och fick därför ”motorera”, ett nytt verb som du kanske ska lägga på minnet. Eftersom vinden inte alltid kommer i rätt styrka eller från önskat håll så kommer vi nog att motorera fler gånger på vår färd mot Irland. Men självklart om det går så seglar vi!

IMG_1783

Herr Larsson kom förbi oss innan vi kastade loss och hade med sig två mössor, så kallade ”äktenskapsräddare”! När det blir tjurigt ombord ska dessa på och locka fram förlösande skatt! (Nog kommer de att locka till skratt!)

IMG_32391               IMG_32381

I dag är planen att komma fram till Arkösund och antagligen blir vi ”inblåsta” i en dag eller två, för mycket vind och från fel håll. Då ska vi använda spel- och godispåsen som Castwalls skickade med oss på färden.

Det känns bra att i alla fall ha lämnat Stockholmsskärgård. Det känns mer som att vi i alla fall har kommit iväg.

resize-img

GLAD PÅSK!

 

12 thoughts on “Glad påsk!

  1. Sjukt avis på er, men också inspirerad. Kul att få följa er här på bloggen. Hoppas ni får en fantastisk seglats och att gjutjärnsgenoan får vila. Med den svenska flaggan i aktern och era fina mössor på vid tilläggning i gästhamn lär ni inte få problem att hitta kajplats. 🙂
    Clear Skies
    (H)

  2. va kul att ni är på G. Om ni blir inblåsta kan ni inte bara spela, leka, njuta utan träna med gummibandet o hopprepet??

  3. Glad påsk till er också. Lycka till på er seglats och hoppas vi kan ses om ett par månader om ni kommer hemmåt.

  4. Hej och GLAD PÅSK !! Jag var nere till vår båt i Viggan på skärtorsdagen och det var isfritt runt båten och i stora delar av hamnen – men det mesta av Värtan var ännu täckt av svartis och stora isflak. skall ner imorgon och kolla,troligtvis är det isfritt då. Roligt att höra att Ni är så PÅ och redan är iväg.
    Marianne och jag önskar Er LYCKA TILL och hoppas att Ni får fantastiska seglingar framöver !!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.