Sommarlov

De sista dagarna på den här säsong har vi fått en skolavslutningskänsla. En sån där känsla som man hade när man var liten och städade ur bänken och frågade klasskompisarna vad de skulle göra under sommaren.

Vi hjälper varandra så arbetet går smidigt

Här på Curaçao Marina är vi flera båtar som nästa säsong ska göra Suzie Too Rallyt och vi håller alla på att förbereda våra båtar för upptagning och förvaring på land. Så det känns som en skolklass som splittras under sommaren och som återförenas till hösten, några kommer att sluta eller byta klass och så kommer vi få nya klasskompisar.

Kölsvin (bar) tömning

Båten är upptagen och står på land, motorn är servad och allt är rengjort så nu kan vi med gott samvete ta sommarlov från vårt seglande. Det ska bli jättekul att komma hem.

I väntan på upptagning

Kolla in vilken gammal dam som ligger här! Respekt! 

Northern Light är nog världens kanske mesta långfärdsseglarbåt och är nu såld till en holländare. Vi skrev om de förra ägarna, Deborah och Rolf  i vårt inlägg “Fast i isen”.

Fast i isen

Vi hoppas att du som följt oss har gillat våra inlägg och hoppas att du följer oss nästa säsong för det tror vi kommer bli en mycket spännande resa från Curaçao till Belize via Aruba, Colombia, Panama, Guna Yala och Honduras.

Tack för denna säsong, nu tar vi sommarlov i skrivandet och återkommer i höst! Hoppas du får en jätteskön sommar!

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “Sommarlov

 1. Hej, Tobbe från Moana här.
  Hörde att ni körde trevligt föredrag nyligen. Tyvärr missade vi det.
  Vi planerar att lämna Moana på Curacao nästa sommar. Går det att lämna båten i vattnet? Kostnaden på land och ev i vattnet?
  Går det att lämna båten på Bonaire?

  Vi åker snart till Grenada så blir det segling i östra Karibien och ABC öarna i vår.
  Segla väl i mellan Amerika.
  Tobbe o Eva
  Moana

  • Hej Eva & Tobbe! Kul att höra av er. På Curaçao finns det endast två ställen (Curaçao Marina och Seru Boca Marina) att lämna båten på som är godkända av myndigheterna, det har att göra med skatt och tull. På Curaçao Marina lämnas båten på land, vilket vi har gjort. Vi betalar 500 dollar i månaden för förvaringen. På Seru Boca Marina lämnas båten i vattnet, tyvärr har vi ingen prisuppgift. Det var aldrig aktuellt för oss att lämna båten i vattnet eftersom vårt försäkringsbolag inte ersätter om båten ligger i vattnet och det kommer en namngiven storm och vi inte är i båten. Sedan måste vi ändå upp och lägga på lite bottenfärg. På Curaçao Marina kunde vi boka och betala en deposition som vi skulle få tillbaka om vi avbokade minst 1 månad innan. Bonaire är en favorit, hoppas ni dyker annars är det ett bra tillfälle att börja. Där finns en marina och ska man åka hem en snabbis funkar det nog, annars är Curaçao bättre. Fair Winds!

 2. Well those burgundy sail covers and trim, looks so familiar. We are about to do the same but in reverse. On Monday we return to Southern Sicily, after having our Allures 45 on the hard since 10 October last year. You know that feeling when you go back to the boat, will all be Ok, will the batteries be charged, will there be mould inside the boat? Then a few days of putting sails on, servicing engine, etc. It will be a short season for us https://www.sailblogs.com/member/timelessodyssey/

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.