Båthämtarvecka

Bushpoint i Cherbourg

Här kommer en sammanfattning av vår båthämtarvecka i Cherbourg. Det började bra, vi flög till Paris på söndag den 26 april och på Arlanda blev vi uppgraderade till business av en ungdomskärlek till Fredrik. Tåget till Cherbourg var fullt, antagligen var det många som spenderat weekenden i Paris. Hela måndagen kröp vi runt i båten som låg vid en arbetskaj nära varvet.  Vi kollade och testade allt möjligt, så att vi i framtiden ska veta var allt finns, men just nu känns det som att vi behöver karta och kompass! På kvällen flyttade vi ombord med allt vårt pick och pack, som vi körde ner för en vecka sedan, och våra väskor. Det finns jättemånga stuvutrymmen och bra med garderober så allt fick lätt plats. På tisdag var det första frukost ombord, så mysigt och gott.

Varvet hade några småjobb kvar att slutföra så i två nätter låg vi vid arbetsbryggan.

Vi har dubbla filter på motorn och det ena ”krånglar” lite och det verkar inte lösa sig på plats utan det får fixas när vi kommer hem. Vi har kompletterat med livflotte, nödraketer och sjökort över engelska kanalen. På onsdagen flyttade vi till Cherbourgs gästhamn och fick gångavstånd till city och det känns också trevligare.

Det har blåst ganska mycket, 10-15 m/s, sedan vi kom så vi har inte kunnat sätta upp storseglet i masten. Våra segel är gjorda i Sverige efter mått från Allures och storseglet skulle vi vara med och sätta upp. MEN travarna passar inte i likrännan och stora storseglet är för stort! Eller är bommen för kort? Efter endel efterforskningar kom vi fram till att bommen var till en Allures 39.9 så varvet hade alltså satt på fel bom, ja vi hade tyckt att bommen var lite klen, men utgått från (assumption is the mother of all fuck ups) att varvet satt på rätt bom! Vi hade en sådan tur att rätt bom fanns på varvet, så det var bara att ta båten dit, hämta den nya bommen och sedan byta den. Ja, det var ju inte helt snabbt gjort, men med avbrott för middag så var jobbet klart 21:30.

På fredagen seglar vi tillslut – vilken känsla! Nu känner vi oss redo för hemsegling, vår svåger Fredrik har kommit, vi har bakat bröd och gjort köttfärsås och på lördagkväll eller söndag ska vinden vända till syd/sydost och då vi kastar loss!

10 thoughts on “Båthämtarvecka

  1. Ååååå äntligen är ni iväg. Håller tummarna att allt går bra. Kram Ulla

  2. Stort lycka till med hemseglingen! Typiskt med bommen, tänk att man skall behöva tänka på allt…

  3. Vi följer er med spänning, både på bloggen o Marine Traffic. Ser ut som ni har bra fart??

  4. The boat looks lovely! Happy to read about the lifeboat and flares…have a safe trip! Kram Carolyn

  5. Låter som en intensiv vecka! Skönt att det löste sig med bommen, hade ju varit piss tråkigt annars! /Johan

  6. Hej! Nu finns ni på Marine Traffic och vi kommer följa er jungfrufärd till Sverige!
    bra att det löst sig med bommen! Ta det lungt nu?
    Kramar från oss/Isabel o Johan

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.